avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcoolul in spatiile publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcoolul in spatiile publice

La un concert de muzica desfasurat in parcarea unui mall, un individ este surprins printre spectatori consumand bere dintr-un pet. Jandarmii il salta in duba, ii citesc legea, si la final se alege cu o amenda de 300 de lei care trebuie platita in decursul a 15 zile.
Ce se intampla daca amenda este platita mai tarziu?
Ce se intampla daca amenda nu este platita deloc ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:13, 22 Noiembrie 2010
Individul poate formula plangere impotriva procesului-verbal
la judecatoria in circumscriptia careia s-a constatat contraventia.
Daca amenda nu e platita deloc, fisc-ul va proceda la executarea
silita a sumelor datorate.

Daca amenda este totusi platita in termenul mentionat, se mai pune la cazier? Sau se pune oricum la cazier ?
Amenda contraventionala nu se inscrie in cazierul judiciar.
Amenda contraventionala nu este inserata in cazierul judiciar.Nu este obligatorie plata amanzii in 15 zile,dar este bine sa o plateasca cat mai repede pentru a nu fi executat silit sau pentru ca in momentul cand are bevoie de serviciile Sectiei Fianciare,aceasta sa nu conditioneze efectuarea lor de plata amenzii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,amenda de la jandarmerie piulian piulian Buna ziua,am cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva..Ca sa ma puteti ajuta am sa incerc sa explic cat mai clar si in intregime tot ce sa intamplat Acum 1 ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa sfetcu sfetcu eu am avut deschis un dosar pentru fals,uz de fals si inselaciune am fost gasit nevinovat dar in schimb am primit o amenda administrativa de 500 lei si 50 lei ... (vezi toată discuția)
Amenzile serban19 serban19 Buna ziua As dori sa stiu daca imi pot schimba numele , in conditiile in care am mai multe amenzi contraventionale neplatite. Si daca aceste amenzi se vor ... (vezi toată discuția)