Daca nu va este cu suparare, as incerca sa cer sfatul unui avocat, notar sau a unei persoane specializate referitoare la o problema dificila in ceea ce priveste un credit cu probleme de la o banca.
La rugamintea unui prieten, am facut pentru el un imprumut, asa zis credit de nevoi persoale in valoare de 5.000 de euro, contract de imprumut pe o perioada de 8 ani, cu promisiunea ca acesta va fi achitat in intregime intr-un an.
Am fost nevoit sa iau alt credit in valoare de 10.000 de euro, iar banca a declarat ca mai intai trebuie sa finalizez primul credit. "Prietenul" pentru care am semnat creditul nu a achitat creditul, ba mai mult, aproape zilnic sunt sunat de banca in ceea ce priveste faptul ca acesta intarzie sa plateasca ratele.
Singura dovada pe care o am cu privire la faptul ca, creditul este pentru el, este o hartie semnata de mana (fara prezenta unui notar, sau a altei persoae juridice.)
As vrea sa stiu ce este de facut pentru a-i "pasa" creditul pe numele lui, pentru a putea sa iau alt credit, si pentru a nu mai fi sunat de banca zilnic... #-o #-o
Va multumesc pentru timpul acordat, si astept cu disperare un raspuns de la dumneavoastra. :sorry:
Din punct de vedere legal, dvs. raspundeti "juridic" pentru neplata la timp a ratelor bancare, creditul fiind pe numele dvs.
Am inteles ca prietenul dvs. trebuia sa achite ratele la respectivul credit, dar in numele si pentru dvs.
Nu puteti sa-i "pasati creditul" insa ati putea, eventual sa obtineti o hotarare judecatoreasca, prin care acesta sa fie obligat la plata "debitului" catre dvs. depinde ce contine acel inscris denumit "chitanta" si intr-o eventuala "executare silita" a dvs., in baza hotararii judecatoresti, sa-l chemati in garantie pe "prieten"...
Mai exista varianta "conventionala" a preluarii creditului de catre "prieten", insa toate partile trebuie sa fie de acord (inclusiv creditorul actual-banca).
Executare silita
lavitahi
Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)