avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumuturi bancare cu probleme
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumuturi bancare cu probleme

Daca nu va este cu suparare, as incerca sa cer sfatul unui avocat, notar sau a unei persoane specializate referitoare la o problema dificila in ceea ce priveste un credit cu probleme de la o banca.

La rugamintea unui prieten, am facut pentru el un imprumut, asa zis credit de nevoi persoale in valoare de 5.000 de euro, contract de imprumut pe o perioada de 8 ani, cu promisiunea ca acesta va fi achitat in intregime intr-un an.
Am fost nevoit sa iau alt credit in valoare de 10.000 de euro, iar banca a declarat ca mai intai trebuie sa finalizez primul credit. "Prietenul" pentru care am semnat creditul nu a achitat creditul, ba mai mult, aproape zilnic sunt sunat de banca in ceea ce priveste faptul ca acesta intarzie sa plateasca ratele.
Singura dovada pe care o am cu privire la faptul ca, creditul este pentru el, este o hartie semnata de mana (fara prezenta unui notar, sau a altei persoae juridice.)
As vrea sa stiu ce este de facut pentru a-i "pasa" creditul pe numele lui, pentru a putea sa iau alt credit, si pentru a nu mai fi sunat de banca zilnic... #-o #-o

Va multumesc pentru timpul acordat, si astept cu disperare un raspuns de la dumneavoastra. :sorry:
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:52, 16 Iulie 2010
Din punct de vedere legal, dvs. raspundeti "juridic" pentru neplata la timp a ratelor bancare, creditul fiind pe numele dvs.
Am inteles ca prietenul dvs. trebuia sa achite ratele la respectivul credit, dar in numele si pentru dvs.

Nu puteti sa-i "pasati creditul" insa ati putea, eventual sa obtineti o hotarare judecatoreasca, prin care acesta sa fie obligat la plata "debitului" catre dvs. depinde ce contine acel inscris denumit "chitanta" si intr-o eventuala "executare silita" a dvs., in baza hotararii judecatoresti, sa-l chemati in garantie pe "prieten"...

Mai exista varianta "conventionala" a preluarii creditului de catre "prieten", insa toate partile trebuie sa fie de acord (inclusiv creditorul actual-banca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor: intrebare sdenis51 sdenis51 Buna ziua. Sunt garant ipotecar pentru mama mea care a obtinut un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2008 si pe care am ajutat-o, ... (vezi toată discuția)
Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Obligatie morala sau legala? gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna seara. In august 2011 fostul meu prieten a contractar un credit la banca si o parte din suma obtinuta a folosit-o ca sa imi achizitioneze un autoturism ... (vezi toată discuția)