avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate martina0909

Activitate martina0909

Multumesc.
Nu are legatura cu CAEN-ul. Toate societatile fac servicii, nu e vorba de consultanta, management etc.

Un avocat specializat pe parte de concurenta poate? pls help. In cazul asta statul sustine practic concurenta neloiala.
Please help !!!!
Contabila spune ca toate cele 3 societati trebuie inregistrate la impozit pe profit.
Eu consider ca este neconcurential pt ca business-ul 3 este diferit de 1 si 2, si ma obliga sa-l trec pe impozit profit, in timp ce un concurent al meu pe acelasi domeniu (care nu are legatura cu celelalte 2) si sa zicem o cifra de afaceri similara, ramane la impozit `pe venit si practic performeaza financiar mai bine ca business-ul meu nr 3, doar pt ca status a decis asa, fara ca el sa aibe performanta reala mai mare.
Speta este asa:
O persoana fizica este asociata la trei societati, detinand parti sociale in procent de peste 25 % la fiecare dintre ele..
• 90 % la prima societate care inregistreaza venituri de peste 3.000.000 euro si este incadrata ca platitoare de impozit pe profit
• 90% la a doua societate care inregistreaza venituri sub 500.000 euro, are un salarit, era micro si acum este incadrata ca platitoare de impozit pe profit
• 100% la a treia societate care inregistreaza venituri sub 500.000 euro, are salariati si a fost incadrata ca platitoate de impozit pe venitul microintreprinderilor insa acum firma de contabilitate spune ca trece automat la impozit pe profit. Este corect ce spune firma de conta? trebuie sa treaca la impozit pe profit? Am facut solicitare scrisa la ANAF si am primit un raspuns cu citate din lege din care n-am inteles nimic.

Multumesc din sulfet!
Prin modalitatea asta practic banii se impoziteaza de 2 ori. deci nu e o solutie. cel care primeste banii, trebuie sa-i declare si plateste si impozit si CASS.
Asociat doreste ca pentru anul fiscal 2021 sa cedeze din dividendele lui catre alt asociat. Este posibil? Actul constitutiv prevede ca dividendele se iau proprotional cu cota fiecaruia. Asociatii nu doresc sa schimbe aceasta clauza, insa DOAR pentru anul fiscal 2021, un asociat doreste sa cedeze din dividendele lui altui asociat.
a lucrat 3 luni si i s-a prelungit cu inca 3 luni. mai are 1 luna pana expira constractul.
Problema este ca e receptionera la firma si daca de luni nu mai vine ne lasa efectiv descoperiti.
Astfel de oameni merita sanctionati.
Am un angajat cu CM pe perioada determinata de 3 luni. A anuntat ieri prin firma (fara sa depuna vreun act) ca de luni nu mai vine (adica peste 6 zile).
Nu este obligat sa stea in preaviz? daca da, ce pot face? Nu mi se pare normal sa ne lase cu fundul in balta si sa nu putem face nimic. Pe oamenii astia nu-i invata nimeni ce inseamna sa fii responsabil, daca nu poti sa iei masuri impotriva lor. Va rog un sfat. Multumesc.
Acum peste 10 ani am dat acordul cuiva sa-si faca firma cu sediul social la mine acasa. Am facut contract de comodat cu titlu gratuit. Dupa cativa ani i-am spus " sa-si ia sediul " de acolo. Dupa alti 2 ani l-am notificat in scris la sediul social (care era in aparatamentul meu) insa adresa respectiva scrisoare cu confirmare de primire mi s-a intors. La momentul acela nu mai locuiam nici eu acolo.
Asociatul unic al societatii este cetatean olandez si nu mai stiu nimic de el. Administrator e tot el. La Registrul comertului mi s-a spus ca nu pot sa schimbe sediul social pana nu se inregistreaza un sediu nou.
Sunt blocata de ani de zile cu acest sediu social. Firma respectiva figureaza activa insa nu are declaratiile fiscale depsuse de ani de zile.
De anul asta asa cum se stie impozitele pe locuintele unde exista sediul social sunt mai mari. Evident nu doresc sa platesc aiurea in plus.
Va rog sa-mi spuneti ce demrsuri trebuie sa fac sa scap de acest sediu social. Nu pot sa-mi imaginez ca apartamentul meu ramane captiv pe viata cu acest sediu social nedorit. Multumesc mult
Răspuns la discuția Gradinita in fata casei mele
Stimata doamna. Vroiam sa stiu daca ati reusit sa faceti ceva. Ma confrunt cu acceasi problema, doar ca la noi este vorba de un sediu de firma in care lucreaza 20 de oameni care desfasora munca intelectuala, creatie publicitara si soft si pe durata zilei circa 4-5 ore este o galagie de nesuportat. Colegii mei ameninta conducerea cu demisia pentru ca nu pot lucra in galagia infernala facuta de copii. Gradinitele pe vremuri se faceau in locuri mai ferite, fiecare avand curte foarte generoasa ce separa locatia de vecinitatile locuite (blocuri, case etc). AVa rog daca ati reusit sa faceti rveun demers, dati un semn. Multumesc mult
buna ziua. Nu prea imi dau seama cum am putea dpdv juridic sa facem diferenta intre frustrare si o problema reala. In momentul in care zilnic nu mai poti gandi coerent si dupa 2-3 ore de urlaturi iti vine sa te dai cu capul de pereti, oricum ai privi-o este o problema reala. Am nevoie de indrumare juridica pas cu pas, incepand cu fromalizarea unei notificari scrise. Cineva se ofera?
Acum un an ne-am mutat intr-un sediu nou. O vila in sect 1.Langa noi functioneaza o gradinita. Cu exceptia lunii decembrie si a catorva zile din ianuarie, in fiecare zi timp de 3 ore dimineata si 4-5 ore dupa-amiaza, copii (peste 40 la numar) stau in curte si striga, tipa sau chiar urla, ca asa sunt copii. Am comunicat verbal reprezentatilor gradinitei ca activitatea noastra este grav perturbata de galagia copiilor si le-am cerut sa-si ridice pe gard panouri fonoabsorbante ca sa putem si noi trai cu creierii sanatosi si mai ales sa putem muncii dar au trceut luni de zile si nu pare sa-i intereseze. Facem munca intelectuala de programare soft, strategie si creatie publicitara. 80% din ferestrele cladirii noastre dau spre gradinita. Este infernal.
A avut cineva sau cunoaste un caz cat de cat similar? Nu mai suportam. Ajungem la spitalul de nebuni. Trebuie sa actionam juridic sa rezolvam cumva. Sfaturile si recomandarile voastre sunt extrem de binevenite. Multumim.