avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate tib71stef2008

Activitate tib71stef2008

Nu avem asociație, nu interesează pe nimeni,este un bloc-vila cu 9 apartamente din care 2ap.nu sunt locuite,intr un ap.locuiesc eu și unul locuiește vecinul,mai rămân 5ap. ,cu. cine sa faci treabă?/am făcut petiții la primărie,a venit politia locala de 2ori și așa cum au venit așa au și plecat,nu s a rezolvat nimic.
Am un vecin de palier (mansarda) care de câțiva ani mă inundă prin acțiunile sale de distrugere, vandalism ferestre pod,doar el a avut acces în ultimii 15-20ani la pod și a făcut ce a vrut el,nu mai pun în discuție faptul că ocupa ilegal 1/2 din spațiu unde el se crede proprietar (1/2e spațiu comun pe care și la însușit in mod ilegal.Cine trebuie sa rezolve aceasta problema?
Nu avem asociatie de locatari sau propietari constituita,de calculul intretinerii se ocupa de f.multi ani chiar vecinul care a fost cu mine in pod sa ma ajute la remedierea prob.cu luminatoarele si sotia dansului.
Locuiesc intr-un imobil vechi cu 4 etaje la ultimul etaj ca si chirias la icral,pe acelasi nivel cu mine dar cu intrare prin curtea interioara a blocului,scara de serviciu este o usa prin care se face accesul catre podul,acoperisul imobilului si tot pe acea usa se face accesul catre ,,ap.nr.10"(un spatiu de aprox,.10-12mp) propietar fiind un locatar de la parter(ap.nr.1).Acest propietar(ap.1 si ap.) acum 10-15 ani a demolat niste pereti care delimitau cei 10-12mp.pe care ai detinea de spatiul comun prin care se facea accesul catre boxe pod respectiv acoperis obtinand astfel un spatiu de aprox.20-22mp.pe care la amenajat,inchiriat catre alte persoane dupa bunul plac limitand astfel,accesul restului de locatari pe acel spatiu de trecere catre pod,acoperis.In urma cu o sapt.am observat ca ami ploua in casa si am incercat sa intru in pod sa remediez prob.prin acel spatiu comun ocupat abuziv de catre acest propietar,am batut la usa timp de 30min.si cel ce locuieste ocolo cu chirie nu a vrut sa deschida usa spunandu-mi sa iau legatura cu ,,proprietarul",dupa alte 10 min a deschis,am intrat eu si un vecin pe care l-am chemat sa ma ajute si am observat ca 2 luminatoare din pod erau date la o parte si aruncate pe acoperis in mod intentionat si ploua prin ele direct pe tavanele apartamentului in care locuiesc;am remediat partial prob.cu vecinul si in momentul cand am vrut sa ies din pod a aparut asa zisul prorietar al spatiului comun si m-a atacat verbal in prima faza dupa care fizic motivand ca nu am ce sa caut ,,acolo" si tipa la mine sa-i arat eu acte ca am dreptul sa intru acolo in pod....,am reusit sa scap de el,am iesit in strada,am sunat la 112,am relatat pe scurt exact ca ,,aici"intre timp el s-a urcat in masina si a plecat iar cei de la 112 mi-au spus sa fac plangere scrisa la sectia de politie ceea ce am si facut la scurt timp dar nu am primit,nu s-a rezolvat nimic in decurs de o saptamana.
Acum 3 sapt.in timp ce ma deplasam cu auto taxi pe unul din bulevardele capitalei(fara client si fara sa fi gresit cu ceva),am fost oprit de un agent de la rutiera.A venit in dreptul geamului sofer si din obisnuinta i-am inmanat:permis,talon,C.I...Dl.agent fara a se prezenta,a spune de unde e si ce anume am savarsit(probabil nu era nevoie...?era deja rutinat pe asa ceva) ami cere si atestatul profesional,iar eu ai spun ca nu il am la mine si ca din cate stiu eu nu este de competenta dansului,ci a A.R.R.sau primarie,la care dl.agent ami spune,,esti prost imformat'' si ami cere si alte documente nespecificand exact ce anume ci doar ,,actele de taxi'' la care eu il intreb sa-mi spuna exact ce act doreste sa vada iar ,,acesta''pleaca spre masina de politie spunand ca refuz sa prezint actele.La 5 minute vine inapoi la geamul meu un alt agent cu un P.V.in mina,fara sa se prezinte si de unde este si ami spune doar atat:,v-am intocmit un p.v...semnati sau nu" si atat;bineinteles ca am refuzat sa semnez si agentul nr.2 a plecat ca si primul la masina.Dupa acestea m-am dat jos din masina si am mers linga masina de politie pt.a cere niste lamuriri cu privire la identitatea celor doi,p.v.,amenda,puncte de penalizare etc.si am fost tratat cu.....mi s-a inchis geamul in nas si nu am primit nici o explicatie/mentionez ca nu mi s-a citit procesul verbal,nu am fost intrebat daca am obiectiuni,nu au fost martori.Acum 3-4zile a venit politistul la usa cu p.v.si i l-a inmanat mamei mele si a pus-o sa semneze de primire.Pe p.v. apar scrise urmatoarele: faptul ca eu am refuzat sa prezint anumite acte, amenda-2000ron,numele unui martor asistent si la,,alte mentiuni' unde banuiesc ca eu aveam dreptul sa scriu ceva,scrie ca:de fata a fost ...X (alt nume decat cel scris la martor asistent)care nu a dorit sa semneze la rubrica martor asistent.Personal cred ca ceva nu e bine in toata povestea asta si bineinteles ca voi contesta p.v. si posil voi face si plingere impotriva celor doi.Astept pareri,sugestii.
Multumesc frumos,mai am niste intrebari:exista un anume termen de la data NUP in care pot sa fac plangere sau actiune in civil?cum aflu numele persoanelor care m-au acuzat?plangerea sau actiunea o fac in nume colectiv sau individual pt.fiecare in parte?/ca dovada banuiesc ca e suficienta rezolutia in care scrie clar ce s-a incercat(nu s-a reusit)sa se demonstreze si o copie dupa pv (s -au retinut obiecte care ar fi constituit indicii sau probe la dosar).Multumesc
In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la politie,audiat,s-a incercat intimidarea,etc.s-a inchis dosarul cu NUP si as dori sa stiu daca pot sa actionez in justitie acele pers. pt.calomnie,denigrare,declaratii mincinoase si sa cer daune morale?si cum aflu numele acelor pers.Multumesc
Actele intocmite de procuror respectiv rezolutia de NUP este din septembrie/parte vatamata nu cred ca exista,dosarul s-a deschis ca urmare a unor sesizari pt.uzurpare fara dovezi,indicii.
In urma cu un an si jumatate am fost audiat intr-un dosar ocazie cu care mi s-au ridicat(confiscat) obiecte ca ar fi fost probabil indicii sau probe la dosar.Dosarul s-a inchis de curand cu rezolutia de N.U.P dar nu mi s-au restituit obiectele(inscrisurile);si as vrea sa stiu cam cat ar mai dura restituirea si de catre cine se face?;mentionez ca am facut o cerere in acest sens catre parchetul care a instrumentat dosarul si astept.
Din pacate Da,,am eu nevoie sa folosesc acest site''(mai fac si eu un,,ban''ca fiecare de altfel(cam asta e tendinta-comert online,nu ne permitem magazine si nici la colt de strada nu mai ,,merge'')/Si daca f.multi utilizatori vin si pun intrebari pe forum,e ceva RAU?va deranjaza?ca nu am intzeles prea bine...?(nu mi-o luati in nume de rau);banuiesc ca aceste mesaje AJUTA cumva pe toata lumea::socializam,schimbam pareri,ne desteptam reciproc,au si moderatorii activitate,/eu zic ca e bine pt.TOTI atata timp cit exista mesaje,rasp.,pareri,rezolvari,etc...Multa bafta domnule.