Buna ziua,
Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o instiintare asupra taxei de timbru si a datelor suplimentare pe care le doreau completate. Am achitat taxa, am completat restul datelor... Pe portal a fost inregistrata cererea, insa fara a acorda un termen de judecare. A trecut mai mult de o luna de atunci.
Ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Buna ziua,
Dupa indelungi "lupte", am reusit sa obtin Titlul de proprietate pentru terenurile revendicate in baza Legii 18/91, un teren extravilan si unul intravilan. Pe cel intravilan se afla niste bunuri straine (haine, mobila). As vrea sa stiu, va rog, care este procedura de evacuare a acelor bunuri, pentru a ma putea bucura, in sfarsit, de dreptul meu. Cine trebuie sa obtina actul de patrundere si evacuare?
Va multumesc anticipat.
De la Oficiul de Cadastru au spus ca au fost intocmite planurile parcelare, dar au fost gresite. PV de punere in posesie au facut doar pentru terenul din intravilan.
Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma ajutati intr-o problema destul de urgenta.
Bunica mea, conform legii 18/1991, a revendicat terenurile ce-i revin de drept, o parte teren extravilan, o parte intravilan. Dupa lungi insistente, i-a fost eliberata Anexa 3, sustinand ca, in cel mai scurt timp, v-a urma si Titlul de Proprietate.
Au urmat telefoane si drumuri batute degeaba pana acolo, acestia spunand ca nu pot elibera Titlul de Proprietate, deoarece nu sunt gata planurile parcelare.
Ca sa scape de noi, au acceptat redactarea unui Proces Verbal de Punere in Posesie, pentru suprafata de teren situata in intravilan, si atat.
La inceputul anului, dupa atata timp, vazand ca alta cale nu este, am actionat in Instanta Comisia Locala de Fond Funciar, precum si Comisia Judeteana. La ultimul termen (pana acum), Comisia Judeteana a formulat o Intampinare, in care sustine ca nu are cum sa elibereze Titlul de Proprietate, deoarece nu au planuri parcelare (dupa 21 de ani), si nici nu vor avea, deoarece nu sunt bani la buget.
Termenul de judecata este la sfarsitul lunii viitoare. Va rog sa ma ajutati. Cum pot sa-i oblig sa dea ceea ce este de drept al nostru?
Va multumesc!
Am zile lucrate si in martie. Ma interesa daca somajul conteaza pentru acordarea indemnizatiei. Banuiesc ca, daca e asa, m-as incadra la cei 600 lei, minimul ce se acorda.
Buna ziua,
Firma la care lucram a intrat in insolventa, iar in luna martie am fost disponibilizata. Cum birocratia e mare, am intrat in somaj incepand cu luna aprilie. De curand, am aflat ca sunt insarcinata. Beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Multumesc anticipat.
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc, cand, prin incheierea acordului de mediere, sunt scutita de la plata taxei. Si sincer, nici nu am atatia bani sa dau.
Mai ales ca am depus cererea de divot iinsotita de acordul de mediere, solicitand divortul, partajul, etc, in baza acordului.
Am revenit cu noutati. Am facut cerere de preschimbare a termenului care, din fericire, a primit un raspuns pozitiv. Spre surprindrea mea, termenul fixat este luna viitoare.
Doar ca a aparut alta problema acum: azi a ajuns citatia acasa si scrie: se va timbra cu 3% din valoarea partajului. Eu una, nu mai inteleg nimic. Nu vorbeste nimic de taxa de divort, unde aveam dubii serioase daca trebuie sau nu platita, dar la taxa de partaj nu ma asteptam.