avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate suruletz

Activitate suruletz

Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc dauna dar problema e ca eu nu am facut aceasta lipsa. Dupa ce eu imi incheiam programul de lucru el venea si deschidea magazinul si vindea in continuare, are marfa adusa la negru si nu ma lasa sa bat toate incasarile in casa pt a nu depasi plafonul anual pt care ar trebui sa plateascaTVA.mentionez ca atunci cand a deschis magazinul si am facut primul inventar nu s-a facut nici un proces verbal de predare primire (eu fiind primul si singurul angajat) , si nici nu am semnat nici un inventar (3 la numar in afara de ultimul la care ma scos cu lipsa). Ce as putea sa fac in conditia data"? Mentionez ca a procedat asa pt ca vrea sa ma dea afara fara sa imi dea somaj pt a putea angaja pe altcineva in locul meu.Din punct de vedere legal este posibil sa faca asa ceva? Ce as putea sa fac? Multumesc
Răspuns la discuția Platirea lipsei din gestiune
Mentionez ca a procedat asa pt ca vrea sa ma dea afara fara sa imi dea somaj pt a putea angaja pe altcineva in locul meu.Din punct de vedere legal este posibil sa faca asa ceva? multumesc
Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc dauna dar problema e ca eu nu am facut aceasta lipsa. Dupa ce eu imi incheiam programul de lucru el venea si deschidea magazinul si vindea in continuare, are marfa adusa la negru si nu ma lasa sa bat toate incasarile in casa pt a nu depasi plafonul anual pt care ar trebui sa plateascaTVA.mentionez ca atunci cand a deschis magazinul si am facut primul inventar nu s-a facut nici un proces verbal de predare primire (eu fiind primul si singurul angajat) , si nici nu am semnat nici un inventar (3 la numar in afara de ultimul la care ma scos cu lipsa). Ce as putea sa fac in conditia data"?
Răspuns la discuția AM NEVOIE DE UN SFAT!
MENTIONEZ FAPTUL CA IN DECURS DE UN AN NU AM SEMNAT NICI UN STAT DE PLATA
LUCREZ DE UN AN SI DOUA LUNI LA UN MAGAZIN SI ANGAJATORUL VREA SA ADUCA PE ALTCINEVA IN LOCUL MEU PT CA NU AM ACCEPTAT PROGRAM PRELUNGIT. IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PROGRAMUL E DE 8 ORE ZILNIC 5 ZILE PE SAPTAMANA, DAR EU LUCREZ 9 ORE ZILNIC SI 5 ORE SAMBATA.DACA MA DA AFARA POT SA O DAU IN JUDECATA CA SA IMI OPEREZE CARTEA DE MUNCA CU CEEA CE AM LUCRAT IN AFARA CONTRACTULUI INDIVIDUAL SI PENTRU A PRIMI SALARUL PE ORELE RESPECTIVE?SA FAC O RECLAMATIE LA ITM SAU LA GARDA FINANCIARA?MENTIONEZ CA MI-A SPUS SA NU DESCHID CASA DE MARCAT SAMBATA SI ADUCE MARFA FARA FACTURA SAU PE O PERSOANA FIZICA CARE NU EXISTA SI NU MA LASA SA BAT IN CASA MAI MULT DE 300 DE LEI ZILNIC (INCASARILE FIND CAM DE 1200 DE LEI ZILNIC).VA ROG AJUTATI-MA CU UN RASPUNS PT CA LOCUL DE MUNCA ORICUM MI-L PIERD DAR CUM SA FAC:SA O DAU IN JUDECATA PT SALAR SI CARTE DE MUNCA SI SA O RECLAM SAU NU? CUM E MAI BINE PT MINE? VA MULTUMESC ANTICIPAT.