avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Platirea lipsei din gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Platirea lipsei din gestiune

Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc dauna dar problema e ca eu nu am facut aceasta lipsa. Dupa ce eu imi incheiam programul de lucru el venea si deschidea magazinul si vindea in continuare, are marfa adusa la negru si nu ma lasa sa bat toate incasarile in casa pt a nu depasi plafonul anual pt care ar trebui sa plateascaTVA.mentionez ca atunci cand a deschis magazinul si am facut primul inventar nu s-a facut nici un proces verbal de predare primire (eu fiind primul si singurul angajat) , si nici nu am semnat nici un inventar (3 la numar in afara de ultimul la care ma scos cu lipsa). Ce as putea sa fac in conditia data"?
Cel mai recent răspuns: suruletz , utilizator 11:07, 27 Iulie 2010
nu-i plati nimic ;
daca iti face vreo retinere din salariu este ilegala si trebuie dat in judecata;
el isi poate recupera asa-zisul prejudiciu pe care i l-ai creat ,in instanta ,dar nu va avea cum sa-l dovedeasca.
Mentionez ca a procedat asa pt ca vrea sa ma dea afara fara sa imi dea somaj pt a putea angaja pe altcineva in locul meu.Din punct de vedere legal este posibil sa faca asa ceva? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva sau legala? suruletz suruletz Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc ... (vezi toată discuția)
Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)
Lipsã în gestiune ºi reþinere din salariu chesha chesha In luna noiembrie 2012 m-am angajat la un magazin la SC X SRL.In luna februarie ,in urma unui inventar fc la un alt magazin de al lor s-a constatat o lipsa fff ... (vezi toată discuția)