avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva sau legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva sau legala?

Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc dauna dar problema e ca eu nu am facut aceasta lipsa. Dupa ce eu imi incheiam programul de lucru el venea si deschidea magazinul si vindea in continuare, are marfa adusa la negru si nu ma lasa sa bat toate incasarile in casa pt a nu depasi plafonul anual pt care ar trebui sa plateascaTVA.mentionez ca atunci cand a deschis magazinul si am facut primul inventar nu s-a facut nici un proces verbal de predare primire (eu fiind primul si singurul angajat) , si nici nu am semnat nici un inventar (3 la numar in afara de ultimul la care ma scos cu lipsa). Ce as putea sa fac in conditia data"? Mentionez ca a procedat asa pt ca vrea sa ma dea afara fara sa imi dea somaj pt a putea angaja pe altcineva in locul meu.Din punct de vedere legal este posibil sa faca asa ceva? Ce as putea sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:57, 27 Iulie 2010
Din moment ce nu are cu ce sa demonstreze ca d-vs ati generat o lipsa in gestiune nu consider ca aveti motive sa va faceti probleme; nu are nicio baza legala ca sa va opreasca banii. Important ar fi sa si semnati stat de plata si, eventual, sa primiti fluturas.
Nu va poate concedia pentru motive care tin de persoana d-vs din motivul aratat mai sus pentru ca nu are probe.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
Daniela SANDU, Avocat
verificati clauzele contractului de munca, daca este prevazuta vreo garantie pentru gestiune;
bani nu va poate retine de cat in temeiul unei hotarari judecatoresti
Nu va poate face nimic decat prin instanta, care , oricum se judeca in 2-3 ani daca sunteti spre ex din Bucuresti:D
Asta nu inseaman ca nu va poate sicana si face mizerii , deoarece dragoste cu sila nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platirea lipsei din gestiune suruletz suruletz Am si eu o nelamurire cu care va rog sa ma ajutati.Lucrez la un magazin de 2 ani si la ultimul inventar am iesit lipsa in gestiune.Patronul vrea sa ii platesc ... (vezi toată discuția)
Lipsã în gestiune ºi reþinere din salariu chesha chesha In luna noiembrie 2012 m-am angajat la un magazin la SC X SRL.In luna februarie ,in urma unui inventar fc la un alt magazin de al lor s-a constatat o lipsa fff ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt ... FlorentinaCr FlorentinaCr Buna ziua, lucrez ca vanzatoare de 3 luni la un magazin mixt de cartier, suntem 2 fete plus din cand in cand familia sefei (administratorul ma anuntat ca vom ... (vezi toată discuția)