As avea doua situatii pentru care va rog sa ma ajutati:
Compania la care lucrez este deschisa in romania dar reprezentantul legal este un cetatean strain cu domiciliul in alta tara.
1.Sunt in situatia in care doresc sa demisionez si nu stiu cum sa procedez pentru a prezenta in mod oficial preavizul.
2. Este posibil ca in perioada de preaviz sa beneficiez de zilele de concediu ramase neefecuate? Perioada de preaviz stabilita prin contract este de 15 zile iar eu intentionez sa imi anunt demisia cu 30 de zile tocmai pentru a putea beneficia de zilele de concediu ramase.
Dupa cat timp de la angajare la noul loc de munca voi putea efectua concediu?
La ce prevedere legala pot face referire atunci cand voi cere acest concediu?
Presupun ca durata concediului se va calcula in functie de zilele ramase din acest an.
Pentru ca acest an nu am efectuat concediul de odihna, iar cu data dede 1 iulie 2012 voi schimba locul de munca, pot beneficia de concediu de odihna din partea noului angajator in cursul anului 2012 sau pierd concediul pe anul 2012?
(acest an nu am beneficiat de concediu de odihna).
Pai tocmai asta spuneam si eu, ca din cate am citit se ia in calcul temperatura de afara.
Normal ar fi temperatura din birou pt ca acolo lucrez, nu afara, une mai adie vantul :).
Daca ramane la "cei care se ocupa de protectia mucii", adica seful, atunci nu ramane decat sa lesin si apoi poate vom primi si noi un ventilator.
Ma intreb daca patesc ceva grav din cauza caldurii la locul de munca, cine este de vina? Eu?
Chiar nu exista nici o cale legala prin care sa se asigure confortul termic?
P.S.
La noi ventilatia e asigurata de usi si geamuri deschise pentru a se forma curent.
Nu ajuta la nimic, decat ca apoi incepe sa ma doara capu.:)
Am tot cautat pe internet, am intrebat in stanga si in dreapta: "exista reglementat prin lege temperatura maxima si minima de lucu?".
La mine la lucu, la ora 9:00 temperatura din birou este de 30°C. Pe la ora 12 ajunge la 32.
Este frustrant sa lucrezi 8 ore intr-o sauna asa ca ma gandeam daca angajatorul poate fi obligat sa creeze conditii normale de lucru.
Singurul lucru aflat este ca atunci cand 3 zile consecutiv se inregistreaza valori de 37°C, masurate afara, angajatorul are anumite obligatii. In cazul meu de multe ori daca ies afara din cladire e mult mai suportabila caldura, astfel aceasta prevedere mi se pare ca nu e de prea mare ajutor. Afara pot fi 25°C, dar daca in birou sunt 32°C?
Biroul in care lucrez nu este dotat doar cu PC-uri si imprimante, astfel incat nu e vorba despre conditii speciale de munca.
In concluzie, as vrea sa stiu daca in cazul meau exista instrumente legale care sa ma ajute sa obtin un mediu de lucru normal.