avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Caldura la locul de muna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Caldura la locul de muna

Buna ziua,

Am tot cautat pe internet, am intrebat in stanga si in dreapta: "exista reglementat prin lege temperatura maxima si minima de lucu?".
La mine la lucu, la ora 9:00 temperatura din birou este de 30°C. Pe la ora 12 ajunge la 32.
Este frustrant sa lucrezi 8 ore intr-o sauna asa ca ma gandeam daca angajatorul poate fi obligat sa creeze conditii normale de lucru.
Singurul lucru aflat este ca atunci cand 3 zile consecutiv se inregistreaza valori de 37°C, masurate afara, angajatorul are anumite obligatii. In cazul meu de multe ori daca ies afara din cladire e mult mai suportabila caldura, astfel aceasta prevedere mi se pare ca nu e de prea mare ajutor. Afara pot fi 25°C, dar daca in birou sunt 32°C?
Biroul in care lucrez nu este dotat doar cu PC-uri si imprimante, astfel incat nu e vorba despre conditii speciale de munca.
In concluzie, as vrea sa stiu daca in cazul meau exista instrumente legale care sa ma ajute sa obtin un mediu de lucru normal.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: hbira , utilizator 20:17, 19 Iulie 2010
DIN CUNOSTINTELE MELE SE IA IN CONSIDERARE DE CATRE ANGAJATOR TEMPERATURA DE AFARA SI NU CEA DIN INCAPERI ADICA BIROURI.....DAR RAMANE SA LUATI LEGATURA CU CEI CARE SE OCUPA CU PROTECTIA MUNCII IN CADRUL INSTITUTIEI DUMNEAVOASTRA.....
Interventie moderator:
:rtfm:
alina5ram:
1. Se vede ca nu ati citit Regulamentul de postare si de aceea continuati sa scrieti cu majuscule in mod nejustificat.
2. Scrierea exclusiv cu majuscule este obositoare si deranjeaza.
3. Va rog sa scrieti "normal"!
Multumesc pentru intelegere!
#-o#-o#-o#-o#- scuze dar nu am observat#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Interventie moderator:
:rtfm:
alina5ram:
1. Si folosirea atator emoticoane este si ea interzisa de Regulament.
2. De ce nu cititi Regulamentul? Nu dureaza mult.
3. Am sa va sterg viitoarele postari care se abat de la Regulament!
Pai tocmai asta spuneam si eu, ca din cate am citit se ia in calcul temperatura de afara.
Normal ar fi temperatura din birou pt ca acolo lucrez, nu afara, une mai adie vantul :).
Daca ramane la "cei care se ocupa de protectia mucii", adica seful, atunci nu ramane decat sa lesin si apoi poate vom primi si noi un ventilator.
Ma intreb daca patesc ceva grav din cauza caldurii la locul de munca, cine este de vina? Eu?
Chiar nu exista nici o cale legala prin care sa se asigure confortul termic?

P.S.
La noi ventilatia e asigurata de usi si geamuri deschise pentru a se forma curent.
Nu ajuta la nimic, decat ca apoi incepe sa ma doara capu.:)

Alte discuții în legătură

Statul roman a generat handicapul meu prin sistemul medical si judiciar criminal ! genocidsocial genocidsocial daca un medic a rupt in coloana mea un bisturiu,in timpul interventiei neurochirurgicale in anul 2004,am fost contaminat si cu 2 hepatite de tip \\"b\\" si ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu si proiect pt.noua lege a pensionarii catanoiumarin catanoiumarin CE CAI JURIDICE SUNT POSIBILE IN ATACAREA NOII LEGI DE PENSIONARE CARE INTERZICE CUMULUL PENSIE-SALARIU,DIMINUAREA IN MINUS PRIN RECALCULAREA ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situație la job și nu știu cum sa o abordez. ... racu_camelia racu_camelia Buna ziua, Am o situație la job și nu știu cum sa o abordez. De câte ori merg la birou (exista obligativitatea de 8 zile / luna) merge ventilația ... (vezi toată discuția)