avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Caldura la locul de muna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Caldura la locul de muna

Buna ziua,

Am tot cautat pe internet, am intrebat in stanga si in dreapta: "exista reglementat prin lege temperatura maxima si minima de lucu?".
La mine la lucu, la ora 9:00 temperatura din birou este de 30°C. Pe la ora 12 ajunge la 32.
Este frustrant sa lucrezi 8 ore intr-o sauna asa ca ma gandeam daca angajatorul poate fi obligat sa creeze conditii normale de lucru.
Singurul lucru aflat este ca atunci cand 3 zile consecutiv se inregistreaza valori de 37°C, masurate afara, angajatorul are anumite obligatii. In cazul meu de multe ori daca ies afara din cladire e mult mai suportabila caldura, astfel aceasta prevedere mi se pare ca nu e de prea mare ajutor. Afara pot fi 25°C, dar daca in birou sunt 32°C?
Biroul in care lucrez nu este dotat doar cu PC-uri si imprimante, astfel incat nu e vorba despre conditii speciale de munca.
In concluzie, as vrea sa stiu daca in cazul meau exista instrumente legale care sa ma ajute sa obtin un mediu de lucru normal.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: hbira , utilizator 20:17, 19 Iulie 2010
Incercati o sesizare la ITM, Departamentul de Securitate si Sanatate in Munca.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statul roman a generat handicapul meu prin sistemul medical si judiciar criminal ! genocidsocial genocidsocial daca un medic a rupt in coloana mea un bisturiu,in timpul interventiei neurochirurgicale in anul 2004,am fost contaminat si cu 2 hepatite de tip \\"b\\" si ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu si proiect pt.noua lege a pensionarii catanoiumarin catanoiumarin CE CAI JURIDICE SUNT POSIBILE IN ATACAREA NOII LEGI DE PENSIONARE CARE INTERZICE CUMULUL PENSIE-SALARIU,DIMINUAREA IN MINUS PRIN RECALCULAREA ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situație la job și nu știu cum sa o abordez. ... racu_camelia racu_camelia Buna ziua, Am o situație la job și nu știu cum sa o abordez. De câte ori merg la birou (exista obligativitatea de 8 zile / luna) merge ventilația ... (vezi toată discuția)