Bună ziua!
Am divorțat în 2018, începând cu anul 2006 am construit o casă cu fostul meu soț care este pe numele socrilor, având în vedere că pământul a fost pe numele lor, situat lângă casa lor. În 2008 ne-am căsătorit, în 2007 am luat un credit pe numele meu, garanții fiind socrii, casa este ipoteca, pentru a finaliza construcția
Aș avea întrebare în legătură cu partajul: ce șanse am în a demosnstra că am construit casa împreună. Iar dacă aș reuși să demosntrez, care este procedura prin care fostul soț ar trebui să plătească jumătate din valoarea casei. Ce condiții i se impun lui, având în vedere că nu vrea să plătească nimic, pe numele lui este doar o mașină. Orice cumpără, nimic nu este pe numele lui, tocmai să nu fie obligat la partaj sau la plata unor impozite. La ce îl poate obliga legea?
Am investit foarte mulți bani, am fost mereu cinstită, iar acum aș dori să=mi restituie jumătae din investiție. Am vreo șansă, există legi care să îmi vină în ajutor?
Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Cu stimă, Nemes Ildiko
Bună ziua!
Am primit în data de 17 junie 2020 o scrisoare recomandată prin care sunt înștiințată de faptul că am circulat fără rovinietă în data de 28 februarie 2012. Scrisoarea este trimisă pe adresa veche cu numele meu dinaintea divorșului, iar scrisoarea preluată de o altă persoană, nu de mine, seria și numărul buletinului unei alte persoane este introsus de către poștaș. Sunt obligată să plătesc această amendă în aceste condiții? Dacă nu plătesc ce se poate întâmpla?
Problema mea este: 1. conform unui CNP datele din actul de identitate nu ar trebui să fie actualizate în baza de date a poliției?
2. dacă nu preiau personal o amendă, ajunge la mine prin cunoștințe, cum pot dovedi că nu am primit-o eu, ci i s-a dat altcuiva plicul - și nu este corect față de mine.
Din aceste motive nu aș plăti-o, dar dacă aceste motive nu justifică faptul că amenda nu trebuie plătită, desigur, o voi plăti.
Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Mă numesc Kibedi Ildiko si sunt autoarea unei carti pentru copii. Deoarece este o carte care are ca obiectiv principal învatarea unei limbi, as dori sa atasez un material audio la carte.
Am trimis formularele 1 si 2 la ORDA pentru a-mi inregistra firma ca fiind producator si distribuitor.
V-as cere ajutorul - dacă se poate - în formularea unui contract de cesiune cu persoanele care au interpretat rolurile personajelor din carte. Autoarea sunt eu, am cerut ajutorul unor actori, respectiv a unor profesori in inregistrarea dialogurilor din carte.
Am scris si texte pentru un cantec, acesta a fost compus de alte doua persoane pe care le-am plătit pentru a compune melodia și a înregistra cântecele.
Trebuie să semnăm câte un contract cu fiecare persoană în parte, dar nu știu exact ce trebuie să conțină contractul cu interpreții, actorii și cu compozitorii.
Vă mulțumesc anticipat!
Cu stimă, Kibedi Ildiko
Buna ziua!
V-as cere ajutor in legatura cu un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei emis de Garda de Mediu.
In urma unui control inopinat am primit o amenda de 50 000 000 de lei vechi deoarece ne-a expirat autorizatia de mediu, nu am semnat procesul verbal deoarece noua taxa pentru reinnoire a fost platita in aceeasi zi, doar ca nu s-a intors inca persoana care a platit cu chitanta pentru a o putea prezenta.
As dori sa formulez o contestatie, insa nu stiu exact ce tip de contestatie trebuie sa caut in acest caz. Daca m-ati putea ajuta, as fi foarte recunscatoare!
Va multumesc anticipat!