avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate danaflo

Activitate danaflo

Buna ziua. As dori sa stiu daca exista restrictie la atribuirea temei de proiectare si a SF-ului catre aceeasi firma. Din cate am inteles, legislatia romana nu are o astfel de precizare, dar in Directiva 24/2014 ar fi stipulat asa ceva. Ma poate ajuta cineva cu articolul?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. O zi buna
1.Sa inteleg ca acea adeverinta vizata de ITM este o dovada valida a vechimii in munca?
Intreb deoarece acum lucrez intr-o institutie publica si nu mi-a fost luata in considerare pentru a-mi acorda sporul de vechime.
2. De la ITM-ul pe raza caruia acel angajator a avut sediul, pot obtine o adeverinta de vechime in munca in formatul pe care prezenta institutie l-ar putea accepta?
Buna ziua.
In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta cu vechimea, adeverinta stampilata de ITM. La urmatorul loc de munca, mi-au facut carte de munca, am prezentat adeverinta de la precedentul loc de munca, insa cand am primit cartea de munca, la aparitia Revisal-ului, perioada 2005-2006 nu era trecuta (de la firma x). Recent am obtinut un extras din Revisal si acel an de vechime nu apare. Intrebarea mea este daca se mai poate inregistra in Revisal o perioada anterioara, tinand cont ca acea adeverinta de vechime este avizata de ITM.
Buna ziua. Am o nelamurire. Ce se intampla in contabilitate cand am pierdere contabila dar am profit fiscal.
De ex:
31.12.2014 venituri 1000
cheltuieli 1200
cheltuieli nedeductibile 500
pierdere contabila: 1000-1200= -200
profit impozabil : 1000-1200+500= 300

In ceea ce priveste rezerva legala:
Normele de aplicare la Codul fiscal imi spun: "Cota de 5% reprezentând rezerva prevăzută la art. 22 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal se aplică asupra diferenţei dintre totalul veniturilor, din care se scad veniturile neimpozabile, şi totalul cheltuielilor, din care se scad cheltuielile cu impozitul pe profit şi cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, înregistrate în contabilitate."
Deci eu trebuie sa calculez 5%*300=15?
Si la 31.12.2014 am 129=106 15
01.01.2015 am 117=%
129 15
121 200

In ceea ce priveste impozitul pe profit
Daca am in 101 impozit de 300*16%=48, ii fac inregistrarea cu 691=441?
Buna ziua. Voi incerca sa va prezint pe scurt problema: parintii au deschis o actiune de granituire, parat fiind vecinul din spatele casei. Acesta a cumparat casa de la mostenitorul batranului care a locuit acolo, mostenitor care nu a locuit niciodata in acea casa. Proprietatea vecina avea pe razor, peretele unei bucatarii. Gardul din continuarea acelui perete, care delimita proprietatile, a fost daramat in urma cu foarte multi ani, existand o buna intelegere cu batranul. Pana la gard, exista bordura casei parintilor, bordura din spatele casei. In urma unor divergente cu noii proprietari, parintii au dorit sa ridice gard, pe locul unde acesta a existat. S-a lovit de refuzul lor pe motiv ca in acte, un colt al acelei borduri le apartine si construirea gardului ar face ca ei sa nu mai intre in spatele bucatariei, acum depozit, intrarea facandu-se prin spatiul reprezentat de bordura noastra. Actele cu care au cumparat, au inscrise la vecini, in locul nostru, un nume care nu a existat pe aceasta proprietate. La mediere nu s-au prezentat. Exista vreo sansa sa ni se recunoasca spatiul ca fiind al nostru si sa se delimiteze proprietatile corect, cum au fost in trecut?
Buna ziua. Cum pot inregistra retragerea de numerar de la bancomat daca nu mi s-a adus chitanta emisa de bancomat? Ce operatiuni si ce documente justificative?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Eu aveam nevoie si din punctul de vedere al contabilitatii. Cum pot justifica acea suma daca nu am nici un act?
Buna seara. Am si eu nevoie sa aflu care este baza legala prin care se spune ca angajatorul nu poate acorda ajutorul la nastere daca angajata nu a depus cerere. Va multumesc frumos
Discuție succesiunea
Buna ziua. Am citit pe forum cateva date despre succesiune dar as dori sa stiu in plus, daca se poate. In urma decesului bunicii din partea tatalui, probabil s-au facut actele pentru succesiune. Bunicul fiind decedat, masa succesorala presupun ca a fost impartita intre fiii decedatei sau copiii fiilor in cazul in care acestia nu mai traiau. As vrea sa stiu daca exista o modalitate ca tatal meu sa ia la cunostinta datele din aceste acte, el nefiind anuntat de catre frati. O alta modalitate decat aducerea in instanta sau buna vointa a rudelor. Va multumesc