avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Buna ziua. Am citit pe forum cateva date despre succesiune dar as dori sa stiu in plus, daca se poate. In urma decesului bunicii din partea tatalui, probabil s-au facut actele pentru succesiune. Bunicul fiind decedat, masa succesorala presupun ca a fost impartita intre fiii decedatei sau copiii fiilor in cazul in care acestia nu mai traiau. As vrea sa stiu daca exista o modalitate ca tatal meu sa ia la cunostinta datele din aceste acte, el nefiind anuntat de catre frati. O alta modalitate decat aducerea in instanta sau buna vointa a rudelor. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 15:49, 20 Iulie 2010
de regula la dezbaterea succesiunii trebuie sa se prezinte toti succesorii, s/a dezbatut fara una dintre persoane doar daca ceilalti au mintit ca nu mai sunt alte persoane, deci frauda, dar e posibil si sa nu se fi dezbatut succesiunea....nu e obligatorie.....cel mai sigur faceti o cerere la camera notarilor publici de care apartinea ultimul domiciliu al decedatului si intrebati daca a fost dezbatuta succesiunea dupa X, cu ultimul domiciu....., decedat la data de......., ei va vor raspunde daca s/a dezbatut sau nu si la care notar. de acolo veti vedea daca notarul va da un duplicat sau nu.....daca nu a fost dezbatuta puteti porni si dvs ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, iesire din indiviziune dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate emis pe lg18, pe numele bunicului care era decedat cand s-a emis titlul si pe titlu sunt trecuti fiii bunicului care au decedat si ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)