avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate botond68

Activitate botond68

Buna dimineata!

Termenul de valabilitate este trecut in contract pana cand imi pierd calitatea de proprietar asupra apartamentului si clauze de reziliere nu sunt.

In plus acest contract de prestari de servicii si ordine interioara este parte integrata din contractul de vanzare-cumparare al apartamentului. Cred ca anularea acestui contract duce la anularea contractului de vanzare-cumparare.

Da asa este suntem o persoana juridica. Dar in contract specifica: " In vederea constiutirii Ascociatiei formata prin uniunea Propietarilor, pana la trecerea integrala a partilor in proprietate comuna a administratiei, se stabilesc regulile primare de functionare ale ansamblului."

De zece ani locuiesc aici si inca nu au fost trecute toate partile comune in administratia asociatie. De exemplu apa este refacturata noua de firma constrcutoare chiar daca avem contoare separate la apartament si la fiecare vila in parte.

In contract zice ca firma constructoare va fi administratorul primar si poate subcontracta o alta firma agreata de ei. Daca mergem si cerem firmei agreate de ei sa ne rezolve problemele, administratorul zice ca nu are aprobarea firmei constructoare.

Daca imi scrieti o adresa de mail, va pot trimite contractul integral.
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt.

Am facut asta deja, dar administratorul ales de noi tot trebuie sa primeasca acceptul de la constructor conform contractului semnat de noi. Am organizat sedinte si am votat pentru anumite schimbarii si pana la urma tot nu s-a facut nimic.
Buna ziua!

Locuiesc intr-un complex de locuinte unde constructorul este si administratorul asociatiei.
In 2010 cand am cumparat locuinta, la semnarea contractului de vanzare cumparare am semnat si un contract cu reguli interne si obligatii.
Printre care si:
- drumul de acces comun cu restul locatarilor, se va preda primariei
- nu se pot aduce modificari exterioare cladirilor fara acordul firmei constructoare
- administratorul asociatiei de propietari este firma constructoare sau cineva accepatat de firma constructoare.

Plus multe alte reguli.

Intrebarea mea este ce se poate face in momentul in care firma constructoare nu permite sa se modifice nimic, dar noi avem nevoie de modificari.

Cum ar fi:

- intrarea in casa scarilor trebuie acoperit, iarna este plina de gheata si de multeori am alunecat si eu si si vecini mei.

- drumul de acces are nevoie de limitatoare de viteza, sunt copii pe drum si se circula cu viteza ( mentionez, strada nu este predata primariei)
- spatiile verzi nu sunt intretinute.
- este plin cu caini fara stapan.
- nu avem gard in jurul complexului.
- spatiul alocat depozitarii deseurilor trebuie acoperit.

Am facut cerere la constructor pentru toate acestea dar raspunsurile au fost verbale si fara o data clara de rezolvare. Asa este de aproape 6 ani.

Noi ca si propietari nu putem face nimic fiindca avem nevoie de acceptul firmei constructoare, dar firma evita sa aprobe sa facem noi ceva sau sa rezolve ei.

Se poate anula acel contract semnat de reguli interne sau avem o modalitate legala sa obligam firma sa ne rezolve probleme?

Doar vineri dimineata am primit inlocuirea dovezi de conducere. Dupa nenumarate drumuri la politie si parchet si nenumarate cereri si sesizarii. Cazul inca nu s-a clasat. Se pare ca la noi in tara sa respecti legea este mult prea complicat.
Cum sa nu ma creada, am semnat cand am ridicat permisul in februarie. Cum sa primesc permisul daca ar fi fost suspendat?
Da dar abia azi dimineata au dus sosarul la parchet si inca nu este inregistrat. Nu stiu cine este procurorul. Si pana aflu si rezolv, ramana fara locul de munca proaspat gasit.
Buna ziua!

In data de 24.05.2015 am fost oprit de un echipaj de politie pentru un control de rutina, dupa ce au verificat actele agentul mi-a comunicat ca permisul meu este suspendat si ca imi face dosar penal. Degeaba i-am explicat ca eu am avut permisul suspendat din data de 18.10.2014 pana in 19.01.2015 de politia din Arad. Si ulterior am ridicat permisul de la politia Cluj. I-am zis sa mai verifice inca odata ca sigur este o eroare undeva. A zis ca el ma crede, dar trebuie sa respecte legea si mi-a facut dosar penal retinand permisul fara drept de a conduce. Am fost la politia rutiera Cluj si cei de acolo au zis ca intradevar am avut permisul suspendat pana in Ianuarie dar ca in baza lor de date au uitat sa il activeze.
In momentul de fata am ramas somer si de cateva zile am gasit un loc de munca nou unde am nevoie de permis ( lucrez ca sofer ) si fara nu ma angajeaza.
Ce pot sa faca macar sa primesc o dovada cu drept de conducere cat mai repede?
Sau sa ii dau in judecata, merita ?
Buna ziua,

In urma cu 4 luni am avut un accident de masina care s-a considerat accident de munca, de atunci sunt in concediu medical. In timpul concediului medical am primit doar jumatate din salar ( doar cel declarat la ITM, jumate din bani pe care ii primeam la negru acuma nu ii mai primesc ) si ca sa fie viata si mai frumoasa am aflat ca la terminarea concediului voi primi preaviz de concediere pe motiv ca firma se muta din localitatea unde isi desfasoara activitatea intr-o alta localitatea la 150 km deparatare.

Ce pot sa fac legal? Cum sa recuperez macar jumatate de salara care este dreptul meu si pe care il primeam inainte de accident?
Pe concediul medical este trecut cod 03 ( accident de munca care se plateste 100% din salar )
Răspuns la discuția Cumparare apartament fara C.F.
multumesc de sfat