avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra_moise

Activitate alexandra_moise

Răspuns la discuția taxa de succesiune
Dl. trifugabriel, ma mira ca din experienta dvs. vi se pare neobisnuit ca anumite rude sa actioneze partinitor cand e vorba de o mostenire. Dupa cum am precizat mai sus, deja fratelui meu i s-a facut un act de donatie din partea tatalui meu, donatie de care eu am aflat ulterior. Nu mi-a spus nimeni nimic la telefon ce fac fratele si mama pe la notariat, chiar aici fiind, "in sat"...

Intrebarea mea era daca neprezentarea mea la taxa de succesiune (in cazul in care nu pot sa vin in tara pur si simplu in 6 luni) poate duce la pierderea dreptului de mostenitor.
Răspuns la discuția taxa de succesiune
Nu mi-as face griji ca aflu de un eventual deces prea tarziu fiind plecata, numai ca tatal meu este destul de bolnav, iar mama a reusit cu cativa ani in urma sa faca fratelui un act de donatie din dreptul tatalui meu fara ca eu sa stiu, ca sora majora la momentul respectiv. Am aflat dupa, si banuiesc ca vor proceda similar pe viitor.
Răspuns la discuția taxa de succesiune
prin urmare, nu se mai poate face nimic pentru a-mi recupera dreptul dupa 6 luni care pot trece fara sa fiu anuntata de familie?
Răspuns la discuția taxa de succesiune
Multumesc pentru raspunsuri. In cazul in care nu sunt anuntata de rude in termenul de 6 luni de la data decesului (tata nu se descurca singur dupa accidentul cerebral, mama are o relatie tensionata cu mine, fratele nu are nici un interes). Exista riscul de a-mi pierde dreptul de mostenitor prin neprezentare in termen de 6 luni?
Răspuns la discuția dragoste de mama
Sa inteleg ca in cazul in care o mama nu vrea sa lase nimic in urma copilului ei se poate in mod legal realiza dorinta ei? Copilul nu are nici un mod de a se apara?
datorita relatiilor tensionate dintre mine si mama as dori sa stiu daca un parinte isi poate dezmosteni fiica din toate drepturile. care este procedura, si cum ma pot apara. va multumesc.
doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, mama 60. am un singur frate care si-a exprimat deja dorinta de a mosteni curand intreaga proprietate a parintilor. sunt sigura ca in cazul in care va surveni decesul unuia dintre parinti nu voi fi anuntata sa ma prezint la taxa de succesiune. as dori sa stiu ce se intampla in cazul in care nu voi fi prezenta la taxa de succesiune, daca imi pierd drepturile de mostenire. va multumesc.
in 2002 tatal meu a facut un act de donatie fratelui meu pentru o suprafata de teren. desi eram majora nu am fost chemata sa imi exprim acordul. au semnat doar tatal meu, mama mea si fratele beneficiar. parintii mei nu mai au alti copii in afara de mine si de el. as dori sa stiu daca actul este valid, si daca nu, cum il pot ataca? va multumesc.