avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate sannek

Activitate sannek

Problema e ca nici el nici eu nu ne-am indeplinit obligatiile din antecontract. El nu a terminat constructia pana la 30.09.2009, iar eu nu am achitat pretul cerut pana la acea data.
Antecontractul suna cam asa :

...
Subsemnatii promitenti vanzatori ne obligam sa vindem promitentilor cumparatori intregul drept de proprietate asupra imobilului teren si constructie situat in....,judetul..., inregistrat in CF nr ... a localitatii..., nr cadastral..., nr. top..., compus din teren,in suprafata de 378,779 mp, sub A+11, imobilul fiind dobandit in intregime ca bun comun prin cumparare, conform Contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr....de Notar Public..., asa cum s-a inscris si in CF sub B 5,6. Pe terenul inscris in CF nr... a localitatii..., nr top....va fi construita , de catre subsemnatii promitenti vanzatori, pana la data de 30.09.2009 o casa compusa din P+2E, care va fi predata promitentilor cumparatori la stadiul de semifinisaje, conform devizului oferta care face parte integranta din prezentul antecontract, constructia descrisa mai sus , care urmeaza a fi edificata de catre subsemnatii promitenti vanzatori, facand obiectul prezentului antecontract imobiliar, pretul stipulat in prezentul act avand in vedere atat terenul cat si constructia ce urmeaza a fi edificata.
Subsemnatii promitenti cumparatori ne obligam sa cumparam de la promitentii vanzatori imobilului constructii si teren situat in...., compus din teren, in suprafata de 378,779 mp, sub A+11. Pe terenul inscris in CF nr... a localitatii...., nr top.... va fi construita, de catre promitentii vanzatori, pana la data de 30.09.2009 o casa compusa din P+2E, care va fi predata subsemnatilor promitenti cumparatori la stadiul de semifinisaje, conform devizului oferta care face parte integranta din prezentul antecontract, constructia descrisa mai sus si care urmeaza a fi edificata de catre promitentii vanzatori facand obiectul prezentului antecontract imobiliar, pretul stipulat in prezentul act avand in vedere atat terenul cat si constructia ce urmeaza a fi edificata.
Pretul vanzarii stabilit de comun acord este de ... din care suma de 40.000 lei a fost achitata azi data semnarii si autentificarii actului iar diferenta de .... lei va fi achitata pana la data de 30.09.2009, data pana la care se va incheia si contractul de vanzare cumparare in forma autentica.
Preluarea in stapanire a imobilului constructii si teren de catre promitentul cumparator se face incepand cu data incheierii contractului de vanzare cumparare in forma autentica
Subsemnatii promitenti vanzatori garantam pe promitentul cumparator de evictiune totala si partiala in conditiile art 1337 si urm. C civ. si declaram ca imobilul nu este grevat de sarcini sau procese, se afla in stapanire si proprietatea noastra in mod lgal, nu este instrainat catre alte persoane.
Subsemnatii promitenti cumparatori ne obligam sa cumparam imobilul constructii si teren descris mai sus, la pretul declarat in act. Cunoastem starea si compunerea acestuia asa cum a fost descris in act, acesa urmand a deveni bun comun conform...
In cazul in care promitentii vanzatori se vor razgandi cu privire la vanzare, acestia vor achita promitentilor cumparatori dublul avansului primit, iar daca promitentii cumparatori se vor razgandi cu privire la cumparare acestia vor pierde avansul achitat.
In cazul in care se refuza incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica oricare dintre parti se poate adresa instantei cu o actiune pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare in forma autentica
Subsemnatii promitenti vanzatori ne obligam ca pana la data de 30.09.2009 sa edificam constructia P+2E in conditiile tehnice si de calitate corespunzatoare devizului oferta anexat prezentului antecontract si care face parte integranta din acesta

Scuzati textul lung. Acum in CF nu apare nici o obligatie de plata.
Cladirea este aproape gata, am inscris-o respectand toate procedurile legale, in baza autorizatiei de constructie, proces verbal de receptie, tot ce trebuie. Datoria catre firma de constructii exista, o recunosc, o voi plati dar cand voi putea (chiar daca pe parcurs am constatat ca toate lucrarile erau supraevaluate). Pana atunci ma intereseaza daca firma de constructii poate sa imi intenteze vreun proces si sa ma forteze sa o platesc. Mentionez inca o data ca nu exista alte acte semnate intre mine si firma de constructii in afara acelui antecontract de vanzare-cumparare (ianuarie 2009) si a contractului de vanzare cumparare (mai 2009). Singura obligatie de plata era in acel antecontract de vanzare-cumparare, care nu stiu daca mai are vreo valoare
Buna ziua. Va cer si eu ajutorul in urmatoarea problema, sper sa ma pot face inteles si sper ca am postat in sectiunea corespunzatoare de pe forum:

In noiembrie 2008 ajung la un acord cu patronul unei firme de constructii in vederea construirii unei case. Patronul firmei de constructii detinea terenul, impreuna cu sotia sa. In ianuarie 2009 ma prezint, eu si sotia mea, pe de o parte si patronul firmei de constructii cu sotia sa pe de alta parte, la un notar public unde incheiem un antecontract de vanzare-cumparare. Actul pe care il semnam prevedea urmatoarele :

-patronul firmei de constructii si sotia se obliga sa imi vanda intregul drept de proprietate asupra terenului si constructiei pe care o vor edifica pana la data de 30.09.2009 conform unui deviz de lucrari atasat la antecontract .
-Eu su sotia ma oblig sa cumpar terenul si constructia care va fi edificata pana la 30.09.2009, si platesc un avans.
-pretul vanzarii (conform devizului de lucrari atasat la antecontract) trebuie achitat in totalitate pana la 30.09.2009, data la care se va incheia si contractul de vanzare-cumparare pentru teren si constructie, in forma autentica.
-daca patronul firmei de constructii se razgandeste, imi da inapoi dublul avansului
-daca eu ma razgandesc pierd avansul

Intelegerea neoficiala dintre noi a fost ca eu platesc anumite sume de bani periodic firmei, si ea executa lucrari de acei bani. Lucrarile incep, eu platesc periodic anumite sume de bani, lucrarile avanseaza.

In luna 05.2009, patronul firmei de constructii decide, sa treaca intregul drept de proprietate al terenului asupra mea. Ca urmare ne prezentam in aceeasi formula ca la antecontractul de vanzare-cumparare in fata aceluiasi notar public si semnam un contract de vanzare-cumparare pentru terenul in cauza. Deci devin proprietarul terenului cu acte in regula.

In lunile urmatoare intervine criza financiara, eu raman fara bani, nu mai fac plati in favoarea constructorului. Firma de constructii executa lucrari astfel incat in decembrie 2009 ma trezesc ca sunt dator, conform celor spuse de constructor si conform devizului din acel antecontract de vanzare-cumparare semnat la inceput, suma de 1,8 miliarde lei vechi. In acel moment lucrarile la casa inceteaza, situatie mentinuta pana in prezent. Eu reusesc sa intabulez cladirea in faza in care e ea acum, deci devin proprietarul cladirii. Acum firma de constructii imi cere banii pentru lucrarile efectuate in avans fata de ce am platit eu, eu nu dispun de resurse financiare.

Intrebarea mea este ce cai de atac asupra mea are firma de constructii. Mentionez ca in afara acelui antecontract de vanzare-cumparare din ianuarie 2009 si actul de vanzare cumparare a terenului din mai 2009, nu exista nici un alt act semnat intre mine si firma de constructii. Actul de vanzare cumparare a terenului nu mentioneaza nimic despre casa in curs de constructie pe teren. Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, in mai 2009, mai are vreo valabilitate antecontractul semnat in ianuarie 2009?


Actele scanate pe puteti vedea aici (selectati, copy si paste in browser) :

[ link extern ]

Va multumesc.


Nu pot ca spatiul nu imi apartine, apartine Spitalului. Nu am nici un act de inchiriere, concesionare, proprietate pe spatiul acesta. Chestia e ca nu vreau sa fac evaziune fiscala, acum nu pot sa deschid un nou CMI din motive financiare, dar nici sa traiesc din 1000 RON cat voi avea salariul de bugetar acum.
Da, asa este, este o problema doar de aparenta.
De la notar nu am primit decat o copie a declaratiei semnate de mine prin care declar ca imobilul este bun comun. Doar astazia am depus actele.
Situatia mea este urmatoarea :
Sunt medic si pentru o scurta perioada de timp am avut un CMI, m-am inregistrat la finante, am obtinut codul fiscal, totul era in regula. Am renuntat la un moment dat la CMI si am suspendat codul fiscal.
Acum lucrez doar in cadrul unui spital de stat, la un cabinet la care acord asistenta de urgenta, dar as putea acorda si alte servicii medicale, intrucat imi pot face un astfel de program in care pe langa programul de lucru de la spital sa raman in cabinet si sa acord asistenta medicala pentru care sa incasez contravaloarea serviciilor facute. Ma gandeam sa reactivez codul fiscal si sa declar veniturile obtinute in acel cabinet din cadrul spitalului de stat, desi evident nu imi mai desfasor activitatea la adresa pentru care am obtinut codul fiscal.
Stiu ca nu e in regula, dar ma interesaza ce risc procedand astfel. Macar nu fac evaziune fiscala deoarece imi declar veniturile suplimentare, dar nu stiu ce risc. Poate ma lamuriti dumneavoastra. Multumesc.
Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema:
-am cumparat un teren impreuna cu sotia,proprietari amandoi, actul de cumparare a terenului fiind inregistrat la cartea funciara
-Am construit o casa, autorizatia de constructie fiind doar pe numele meu (in momentul in care am obtinut-o habar nu am avut ca are vreo importanta numele de pe autorizatia de constructie), la intabulare am avut surpriza ca intabularea sa fie doar pe numele meu, sotia mea nu figura niciunde in extrasul de carte funciara pe care l-am primit.
-Am fost imediat la notar si mi s-a spus ca daca depun urmatoarele acte se rezolva problema, va fi inscrisa si sotia mea ca proprietar al imobilului :
1. Copie dupa buletinul meu si a sotiei
2. Copie legalizata dupa certificatul de casatorie
3. Copie legalizata dupa autorizatia de constructie (obtinuta dupa casatorie)
4. Declaratia mea ca imobilul construit (casa) este bun comun
Am facut toate acestea, dar as vrea ca in listingul obtinut cand faci un extras de carte funciara sa nu apara acea intabulare doar pe numele meu. Nu vreau sa ii creeze suspiciuni sotiei mele in legatura cu intentiile mele. Exista vreo modalitate ca acea inregistrare, intabularea pe numele meu, sa fie inlaturata, sa aparem doar impreuna (eu si sotia) in extrasul de carte funciara?
Multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj.