Situatia mea este urmatoarea :
Sunt medic si pentru o scurta perioada de timp am avut un CMI, m-am inregistrat la finante, am obtinut codul fiscal, totul era in regula. Am renuntat la un moment dat la CMI si am suspendat codul fiscal.
Acum lucrez doar in cadrul unui spital de stat, la un cabinet la care acord asistenta de urgenta, dar as putea acorda si alte servicii medicale, intrucat imi pot face un astfel de program in care pe langa programul de lucru de la spital sa raman in cabinet si sa acord asistenta medicala pentru care sa incasez contravaloarea serviciilor facute. Ma gandeam sa reactivez codul fiscal si sa declar veniturile obtinute in acel cabinet din cadrul spitalului de stat, desi evident nu imi mai desfasor activitatea la adresa pentru care am obtinut codul fiscal.
Stiu ca nu e in regula, dar ma interesaza ce risc procedand astfel. Macar nu fac evaziune fiscala deoarece imi declar veniturile suplimentare, dar nu stiu ce risc. Poate ma lamuriti dumneavoastra. Multumesc.
Nu pot ca spatiul nu imi apartine, apartine Spitalului. Nu am nici un act de inchiriere, concesionare, proprietate pe spatiul acesta. Chestia e ca nu vreau sa fac evaziune fiscala, acum nu pot sa deschid un nou CMI din motive financiare, dar nici sa traiesc din 1000 RON cat voi avea salariul de bugetar acum.