avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificarea datelor CF - posibila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificarea datelor CF - posibila?

Buna ziua.
Am si eu urmatoarea problema:
-am cumparat un teren impreuna cu sotia,proprietari amandoi, actul de cumparare a terenului fiind inregistrat la cartea funciara
-Am construit o casa, autorizatia de constructie fiind doar pe numele meu (in momentul in care am obtinut-o habar nu am avut ca are vreo importanta numele de pe autorizatia de constructie), la intabulare am avut surpriza ca intabularea sa fie doar pe numele meu, sotia mea nu figura niciunde in extrasul de carte funciara pe care l-am primit.
-Am fost imediat la notar si mi s-a spus ca daca depun urmatoarele acte se rezolva problema, va fi inscrisa si sotia mea ca proprietar al imobilului :
1. Copie dupa buletinul meu si a sotiei
2. Copie legalizata dupa certificatul de casatorie
3. Copie legalizata dupa autorizatia de constructie (obtinuta dupa casatorie)
4. Declaratia mea ca imobilul construit (casa) este bun comun
Am facut toate acestea, dar as vrea ca in listingul obtinut cand faci un extras de carte funciara sa nu apara acea intabulare doar pe numele meu. Nu vreau sa ii creeze suspiciuni sotiei mele in legatura cu intentiile mele. Exista vreo modalitate ca acea inregistrare, intabularea pe numele meu, sa fie inlaturata, sa aparem doar impreuna (eu si sotia) in extrasul de carte funciara?
Multumesc pentru rabdarea de a citi acest mesaj.
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 14:54, 23 Iulie 2010
Ideea e ca, chiar daca apareti doar dvs., bunul e comun pt ca provine din casatoria cu sotia. Intelegem ca e o problema doar de aparenta.
Dupa ce ati depus actele ulterioare la notar, nu v-a dat incheierea de intabulare pe numele amandurora?
Da, asa este, este o problema doar de aparenta.
De la notar nu am primit decat o copie a declaratiei semnate de mine prin care declar ca imobilul este bun comun. Doar astazia am depus actele.
Ok, am vrut doar sa va pun in tema ca e posibil ca noua incheiere de intabulare sa arate la fel. Dar macar aveti declaratia sa o aratati sotiei:)
Sa ne spuneti cand luati actul ce scrie.
asteptati cat v-a spus notarul .Problema nu exista de fapt.E ca si cum si la contrcatul de la curent, gaze,etc sa fiti trecuti amandoi.TOT CE SE DOBANDESTE IN TIMPUL CASATORIEI PE NUMELE UNUI DINTRE SOTI ESTE BUN COMUN _INDIFERENT PE NUMELE CUI SE CUMPARA SAU SE INTABULEAZA_SI LA UN PARTAJ SE VA IMPARTI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare mariusdam80 mariusdam80 Buna ziua. Sunt in situatia sa cumpar ( am deja promisiune de vanzare cumparare semnata in urma cu un an) o locuinta care era on constructie si care acum a ... (vezi toată discuția)
Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)