avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate xp-kry

Activitate xp-kry

In ianuarie 2023 am achizitionat un apartament intr-un complex de locuinte ( contract de vanzare-cumparare in fata notarului ), inclusiv un loc de parcare. La momentul achizitiei locul de parcare nu era amenajat . Avand in vedere ca era in timpul iernii am acceptat , m-am gandit ca o data cu venirea primaverii dezvoltatorul va amenaja locurile de parcare. Acum de putin timp, sub presiunea locatarilor, dezvoltatorul amenajeaza / traseaza o parte din locurile de parcare, dar nu toate , imclusiv pe al meu nu il amenajeaza. Precizez ca ansamblu de locuinte este format din trei blocuri din care doar primul este dat in exploatare , iar celelate doua inca nu sunt finalizate . De fapt nu poate sa imi amenajeze locul de parcare deoarece este afectat partial de lucrarile la cel de al doilea bloc. Eu totusi am nevoie de locul de parcare si nu cred ca anul acesta dezvoltatorul mi-l poate preda, poate la anul in primavara,dupa felul in care merg lacrarile pe santier. Receptia finala a blocului / anexelor este facuta , certificatul de edificare este eliberat de primarie , teoretic actele sunt in regula numai ca in teren lucrurile stau altfel . I-am trimis un email dezvoltatorului aducandu-i la cunostinta ca am nevoie de locul de parcare si il rog sa mi-l predea cat mai repede posibil, dar .............ignora . Ce ma sfatuiti sa fac ? Cui ma pot adresa? ISC, ANPC, Primarie-Disciplina in Constructii , Camera Notarilor Publici ...... Multumesc !
Răspuns la discuția Cote succesorale
Va rog respectuos inca o lamurire : sa inteleg ca sotia va mosteni 50% +1/4 ( 62.5 % din tot intregul ) , iar copilul sotului decedat 3/4 din 50% ( 37.5 % din tot intregul ) . Masa succesorala care se va dezbate va fi strict 50 % din intreg sau tot intregul ? Adica 1/4 se raporteaza la tot intregul sau numai la jumatate ? Multumesc !
Se da urmatoarea situatie : atat sotia cat si sotul au cate un copil din afara casatoriei . Sotul decedeaza . La dezbaterea masei succesorale vine sotia ce se afla in viata si copilul sotului decedat. Copilul sotiei nu are niciun drept la masa succesorala a sotului decedat . Care sunt procentele la care se imparte masa succesorala a sotului decedat ? Cat are dreptul sotia , respectiv copilul decedatului ? Multumesc !
In urma discutiilor purtate la notariat , se poate face succesiunea in doua etape , numai ca trebuie sa se prezinte descendentul in viata si toti urmasii.
Puteti detaila ? La momentul decesului defunctului , toti descedenti erau in viata .
Etape succesiune .
Avem urmatoarea situatie :
defunct ..............
descendent 1 ( decedat ) ........................urmas 1.1 ( in viata - fiu )
urmas 1.2 ( in viata)- sotia )
descendent 2 (decedat)......................urmas 2.1 ( fiu in viata )
urmas 2.2 (fiu in viata )
desendent 3 ( decedat ) ..........................urmas 3.1 ( in viata - fiu )
descendent 4 ( in viata )
Intrebarea este: se poate face succesiunea intr-o prima etapa de la defunct la cei trei descendenti , urmand ca apoi urmasii sa faca fiecare in parte si independent, succesiunea de la descendenti ?
Dezbatere succesorala !
Calcul cote succesorale legale. Cine şi cât moşteneşte in cazul urmator : fiecare sot are cate un copil din afara casatoriei. Dupa decesul sotului, care vor fi cotele succesorale ? Dar dupa decesul sotiei ? Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Într un final, după multe insistente și indicații asupra modului de rezolvare către OPC, am reușit sa îmi recuperez banii. Firma ar fi fost amendata, conform celor ce mi-au comunicat cei de la OPC. Cu siguranță firma va continua cu aceste practici.
Dupa ce legislatie isi desfasoara activitatea in Romania o agentie de animale de companie/agentie de intermediere vanzari animale de companie?
Am o divergenta cu o asemenea agentie ( nelivrare la timp a animalului de companie , in sensul ca una a zis la telefon si alta a pus in practica dupa ce i-am achitat comisionul , refuz de returnare comision facandu-se referire la niste termeni si conditii care nu ti-au fost adusi la cunostinta , neeliberare document fiscal dupa incasare comision, intelegeri pentru livrare la telefon si nimic in scris , etc) , m-am adresat OPC -ului iar acestia spun ca in baza legislatie in baza careia acestia fac verificari nu se aplica in cazul acestora. Multumesc !