avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Activitate dobresenciucp

Activitate dobresenciucp

Buna ziua !
Problema mea e urmatoarea.. daca am inceput procesul de uzucapiune pt un teren de 3 ari( gradina pe care am folosit-o din 1976 dovedind cu martori cu plata Impozitelor )Dar cand Am adus cadastru pt masuratori s-a constatat ca cineva a intabulat gradina (3 ari) pe baza la succeasiunea dobandinta de pe urma nu stiu cui in anul 2013 dar eu platesc impozit din 1976 pt ea!Mai am vre-o sansa sa fiu in advantaj daca continui cu procesul sai sa renunt. Cum sa putut intabula daca era proprietate privata si era totul ingradit??
parintii mei inclusiv anul acesta..
Doamne numai prin tribunale sa nu ajungi pt o bucata de pamant. Multumesc de informatii!
casa a fost cumparata si facut acte prin notar dar cand sa cumparat casa terenul casei era trecut in proprietatea statului in timpul colectivului.dupa revolutie terenul aferent casei(fiind cumparat cu act de vanzare cumparare pe baza d martori si serie de buletin) nu devine proprietatea casei adica a celui ce a cumparat casa.mostenitorii de la care sa cumparat casa+gradina au decedat iar actualii lor mostenitori refuza sa faca acte.cum se procedeaza in acest caz caci de 10 ani nu se reuseste nimica.
parintii mei au cumparat casa +gradina in 1973.atunci au facut act de vanzare cumparare de mana cu martori inclusiv. ulterior a facut si intabulare +titlu de proprietate.Peste vreo 30 de ani se trezeste un nene sa ii dea in judecata pe printii mei, si tribunalul sa hotarasca dupa proces sa i se desfaca titlul de proprietate a parintilor mei. de atunci sunt vreo 10 ani de cand se tot judeca pt o gradina. nenea respectivul care i-a dat in judecata pe parintii mei avand si el 2 titluri de proprietate pe ACEEASI gradina.o bucata de gradina ca fiind mostenitor de pe urma nu stiu cui si cealalta bucata de gradina ca fiind mostenitor de pe urma nu stiu cui...daca a fost un titlu de proprietate pt pamantul respectiv si un act de vanzare cumparare de mana din 1973 cum se poate face ca tribunalul sa nu accepte ca dovada in caz de proces actul facut de mana??
Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul respectiv se mai ia in considerare in caz de proces? Multumesc
Răspuns la discuția cand pot beneficia de pensie?
Va multumesc pt informatii! Oricum am sa mai incerc din nou dar peste cateva luni cand ma intorc acasa pt ca mama mea nu merge singura!o sa postez orice informatie legata de pensionarea mamei daca ajunge sa se pensioneze inainte de vreme:))
Răspuns la discuția cand pot beneficia de pensie?
=D> am fost la casa de pensii din suceava si mi sau spus ca ei nu pot sa incheie contract de asigurare sociala cu mama mea din motive necunoscute adik mai precis era aproape de pauza de amiaza si majoritatea erau in pauza si ea a zis ca nu stie nimik despre cum se incheie contracte de genul asta ca nimeni nu a facut asa ceva!
am rugato sa imi dea mai multe informatii despre ce trebuie sa faca mama mea ca sa se pensioneze sau o varsta sigura ca nah aveam toate documentele cu noi si putea sa se uite peste ele a spus sa ne intoarcem intro alta zi cand o sa fie o alta colega de a ei care se ocupa cu asa ceva! in fine am ajuns la concluzia ca in romania sintemul de pensionare e cam slabut!:( va multumesc pt raspuns am sa mai incerc sa merg odata la casa de pensii si o sa vad ce pot rezolva cu ea!
Răspuns la discuția cand pot beneficia de pensie?
Discutand cu mama mea despre pensionare si răspunsurile pe care ni le-ATI dat la întrebările noastre mai avem ceva nelamuriri!ea a muncit 7 ani la colectiv înainte de a se angaja si 21 de ani k angajata! In acest timp cant a fost angajata a mai lucrat la colectiv cu norme cu parcele cum era pe vremea respectiva si a născut si crescut 10 copii?muncind ASA tot nevoie de 29de ani si 2 luni ii trebuie sa fi muncit ca sa se pensioneze??? Si care sunt condiţiile speciale ca sa beneficiezi de pensie cu reducere sau ceva de genul!?sper sa intelegeti întrebările noastre! Multumes!
Răspuns la discuția cand pot beneficia de pensie?
Am înţeles acum!multumesc!=D>