avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate nobo

Activitate nobo

Răspuns la discuția Vânzare casa - preț neserios

raluk0207 a scris:

Nu. Din nou: dacă prețul declarat de părți sau rezultat din expertiza este mai mic decât valoarea din grila notariala, taxele se percep la valoarea din grila.

Partea acesta o știu și este în regulă.
Problema este că refuza în a facilita acestă vânzare pe motiv de preț neserios.

Care sunt soluțiile în a vinde acea imobil, având în vedere situația dată?

Din ce înțeleg ar trebui să mai încerc și la alt notar.

Dar nu cred că nu există niște variante legale pentru situații de genul acesta, pentru că probabil există multe situații când un cumpărător achiziționează un teren cu casa, dar cu scopul de a o demola și construi alta.
Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case.

Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de teren pe care aș vrea să o vând.

Cabana nu are acces la stradă se face printr-o curte comună, nu are apă, în interior nu este finalizată, iar pe exterior au început sa apară semne de degradare.

Prețul pe care am convenit cu un potențial client este de 7.000 euro, doar că notarul la care am fost nu dorește să ne facă actele deoarece suma este prea mică.

Terenul și cabana încadrându-se la peste 20k euro ca preț pe zona respectivă.

Am cerut informații sau soluții în acest caz, dar a zis că nu mă poate ajuta.

Chiar nu există nici o soluție?
Răspuns la discuția Cadastru pe teren gresit?
Multumesc pentru raspuns.

Dar vand in vedere ca niciun teren din jur nu este intabulat(exista doar niște titluri de proprietate), exista posibilitatea ca în momentul în care se vor intabula, sa ma trezesc ca de fapt casa nu este intabulata pe terenul care apare în cartea funciara ci pe alt teren?
Buna ziua,

Am si eu nevoie de o parere legat de o situatie.

In urma cu mai bine de 10 ani, am cumparat o casa si o portiune de teren intr-un sat din judel Dolj. Iar de cativa ani vecinul tot aduce vorba ca terenul respectiv este al lui defapt, iar terenul de sub casa defapt se afla langa.

Noi am facut cadatru pe terenul respectiv, dar suntem singurii din tot satul respectiv care avem cadastru la teren.

Vecinul care bate apropoul legat de teren, detine niste titluri vechi de proprietate, de la o matusa de-a lui care nu mai exista de multi ani.

Si acum intrebarea.
Cadastru se poate face pe date inexeacte sau erori, care mai tarziu sa poata fi contestat ca nevalid?

In sensul in care ceilalti incep sa-si faca cadastrele si se observa ca defapt avem 2 cadastre pe acelasi teren.

Sper sa se inteleaga din exprimarea avuta, pentru ca nu cunosc prea bine subiectul. Am apelat la un jurist pentru a afla raspunsul, dar informatiile au fost foarte vagi si interpretabile.
Răspuns la discuția Concediu fortat
Multumesc pentru raspunsuri.

Clar este o decizie abuziva pentru ca am fost atentionat ca daca voi lua anumite decizii se va intampla anumite lucruri. Si cei de la hr care m-au anuntat de concediu, mi-au zis ca nu au vazut asa ceva in 7 ani.

De anul trecut mi-au ramas 19 zile, ceea ce este legal din ce stiu, iar pe anul acesta mi-am luat in februarie 7 zile. Si acum am mai primit inca 25zile(5 saptamani), ceea ce nu mi se pare ok.
As fi de acord cu 2 saptamani, dar nu 5.

Iar intrebarea mea este, ce pot face practic in situatia acesta?
Discuție Concediu fortat
Buna ziua,

Lucrez intr-o multinationala si de curand am suparat pe cineva(fara intentie) si m-am trezit cu un concediu de 5 saptamani incepand din luna mai, fara sa fiu intrebat, atentionat, etc.

Acum intreb cat este in regula treaba acesta si ce pot face? Pentru ca nu am nici o idee.

Multumesc
Buna seara,

Nu am semnat, dar am inteles ca nu este obligariu, se poate lasa si cu martor.
Intrebam de perioada dintre amenda si primirea procesului verbal.
Buna seara,

As avea nevoie de mai multe informatii despre o situatia.
Am gasit in cutia postala o instiintare ca am o amenda, procesul verbal este din 15.05.2018, iar amenda din 10.03.2018. Am cautat informatii in mediu online, pentru ca nu stiu exact cum funtioneaza legea, dar am gasit diferite variante, in functie de site, iar legea s-a tot schimbat.
Procesoul este completat si semnat de reprezentatul cnadnr si de un martor, deci este in regula. Dar e normal sa-l primesc dupa 2 luni(conform datei de pe proces) si sa ajunga la mine in mana dupa 4(desi aici e vina mea ca nu am verificat)?

Multumesc
Răspuns la discuția Fiscal - înstrăinare
Salut.

Care din proprietar cel din certificat sau cel care deține bunul prin actul de vânzare cumpărare?

Și eu am nevoie de fiscalul cui?

Mulțumesc
Va salut,

Am tot cautat pe forum dar nu am înțeles foarte bine și am nevoie de puțin ajutor în a cumpăra o mașină și o motocicleta.

Ultimile 2 motociclete care le-am văzut nu aveau același proprietar ca în acte, erau doar înstrăinate. Și cel puțin ultima as vrea sa o cumpăr dar actualul proprietar este defapt a 3-a persoana pe care este înstrăinat bunul.
Este posibil asa ceva, adică legal?

Și mi-a zis ca este nevoie doar de un act de vânzare cumpărare cu care el merge primărie/fisc și scoate fiscalul.
Eu am nevoie de fiscalul lui sau al proprietarului din certificat? Are nevoie de contractul de vânzare-cumpărare pentru a scoate fiscalul?