Lucrez intr-o multinationala si de curand am suparat pe cineva(fara intentie) si m-am trezit cu un concediu de 5 saptamani incepand din luna mai, fara sa fiu intrebat, atentionat, etc.
Acum intreb cat este in regula treaba acesta si ce pot face? Pentru ca nu am nici o idee.
E posibil sa va inselati ! Ati efectuat concediul de odihna in anul 2018 ? Daca nu ati efectuat concediul, este posibila ca decizia sa aiba legatura cu acest lucru. Deasemenea mai exista o practica la firmele romanesti, dar se pare ca s-au "molipsit" si strainii ca in "lunile moarte" din punct de vedere al veniturilor sa se acorde CO (oarecum fortate), pentru a evita restructurari, concedieri....etc in asteptarea lunilor de varf. Nu e nimic nou sub soare. Stiu, vrem toti sa plecam in CO in iulie sau august dar uneori nu se poate.
Clar este o decizie abuziva pentru ca am fost atentionat ca daca voi lua anumite decizii se va intampla anumite lucruri. Si cei de la hr care m-au anuntat de concediu, mi-au zis ca nu au vazut asa ceva in 7 ani.
De anul trecut mi-au ramas 19 zile, ceea ce este legal din ce stiu, iar pe anul acesta mi-am luat in februarie 7 zile. Si acum am mai primit inca 25zile(5 saptamani), ceea ce nu mi se pare ok.
As fi de acord cu 2 saptamani, dar nu 5.
Iar intrebarea mea este, ce pot face practic in situatia acesta?