avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fortat

Buna ziua,

Lucrez intr-o multinationala si de curand am suparat pe cineva(fara intentie) si m-am trezit cu un concediu de 5 saptamani incepand din luna mai, fara sa fiu intrebat, atentionat, etc.

Acum intreb cat este in regula treaba acesta si ce pot face? Pentru ca nu am nici o idee.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 24 Aprilie 2019
E posibil sa va inselati ! Ati efectuat concediul de odihna in anul 2018 ? Daca nu ati efectuat concediul, este posibila ca decizia sa aiba legatura cu acest lucru. Deasemenea mai exista o practica la firmele romanesti, dar se pare ca s-au "molipsit" si strainii ca in "lunile moarte" din punct de vedere al veniturilor sa se acorde CO (oarecum fortate), pentru a evita restructurari, concedieri....etc in asteptarea lunilor de varf. Nu e nimic nou sub soare. Stiu, vrem toti sa plecam in CO in iulie sau august dar uneori nu se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz .
Multumesc pentru raspunsuri.

Clar este o decizie abuziva pentru ca am fost atentionat ca daca voi lua anumite decizii se va intampla anumite lucruri. Si cei de la hr care m-au anuntat de concediu, mi-au zis ca nu au vazut asa ceva in 7 ani.

De anul trecut mi-au ramas 19 zile, ceea ce este legal din ce stiu, iar pe anul acesta mi-am luat in februarie 7 zile. Si acum am mai primit inca 25zile(5 saptamani), ceea ce nu mi se pare ok.
As fi de acord cu 2 saptamani, dar nu 5.

Iar intrebarea mea este, ce pot face practic in situatia acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta in instanta decizia respectiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul obliga angajatul ca sa rezerve 10 zile de concediu pentru sfarsitul anului? Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Lucrez la multinationala, mi-au mai ramas 10 zile de concediu pe acest an, din care am vrut sa mai scot 2 zile. Surpriza, cererea de concediu a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna baciuramona baciuramona Buna seara, Lucrez la o multinaționala și,teoretic concediile ar trebui stabilite de la începutul anului,dar niciodată nu se face asa. Mi-am luat bilet la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de ... gotjosen gotjosen Buna seara! Tocmai ce mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz, iar managerul m-a bagat in concediu de odihna saptamana viitoar fara a ma intreba sau ... (vezi toată discuția)