avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara,
Lucrez la o multinaționala și,teoretic concediile ar trebui stabilite de la începutul anului,dar niciodată nu se face asa. Mi-am luat bilet la mare înainte de Pasti,pt perioada august. Dar,acum o saptamana au anunțat că fabrica va fi închisă în iulie timp de o săptămână, și toate lumea trebuie să își i-a concediu. Ce putem face,pt ca nu numai eu mi-am planificat concediul in august,pt a nu accepta această decizie .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 21 Iunie 2019
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz .
Buna seara,

Dar cum pot reclama acest lucru? Un întreg departament a încercat să discute cu superiorii,dar fără succes. Consideră că este legal ce fac ei,iar noi nu avem aprobate concediile .
Puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna. MariPatrick MariPatrick Buna,ma confrunt cu următoarea problemă. Lucrez in sistemul de sanatate cu ture de zi si noapte. La planificarea pentru concediul de odihna pe anul 2020 am ... (vezi toată discuția)
Programare obligatorie concediu și teste covid-19 superalinho superalinho Salut! Angajatorul meu a impartit in 2 perioade de cate 3 saptamani (iulie-august) toti angajatii pentru a isi lua obligatoriu concedii folosind toate zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Nelus1976 Nelus1976 poate angajatorul sa ma bage in co fara planificare sau discutie?daca da cum? (vezi toată discuția)