avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate madalinaiftime

Activitate madalinaiftime

Răspuns la discuția Vanzare casa cu vicii ascunse

multumesc pentru raspuns si nu o iau in nume de rau in nici un caz.in cazul in care expertiza tehnica confirma cele de mai sus,respectiv vicii la fundatie cauzate clar de constructor,care sunt pasii de urmat si care sunt sansele sa recuperam prejudiciul?
Răspuns la discuția Vanzare casa cu vicii ascunse
Revin cu informatia ca aceasta casa se afla intr-o comuna in imediata apropiere a orasului Brasov intrucat am citit ca exista exceptii in cazul caselor construite in mediul rural.
Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie:in sept 2011 an facut antecontract pentru cumpararea unei case P+M edificate in acelasi an de catre un domn in regie proprie,respectiv cu muncitori necalificati.In ian 2012 am finalizat contractul ce vanzare cumparare si in aprilie 2012 ne-am mutat in casa.din motive financiare am decis sa vindem casa lucru care s-a intamplat in ian 2013.noii proprietari au descoprit acum,renavand imobilul ca nu s-au respectat indicatiile arhitectului si ing de rezistenta,respectiv casa,fiind contruita pe amplasamentul unei case vechi,nu are fundatie care sa respecte normele in vigoare.
intrebarea firesca este:a cui este raspundera si cine va suporta chltuielilelegate de remedierea situatiei.precizez ca noi si noii proprietari suntem in relatii cordiale inca si ne intrebam daca trebuie sa actionam in judecata pe constructor?
apreciem un sfat competent.cu multumiri
multumesc,urmatoarea intrebare este,daca am intrat in concediul prenatal cu cca 30 de zile inainte de nastere,sunt obligata sa astept epuizarea celor 126 de zile in total pentru a putea depune dosarul pt indemnizatie sau o pot face imediat dupa perioada de lauzie,respectiv,42 de zile dupa nastere?

multumiri!
una ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatiein 2009 am avut un contract part time ,2 ore pe zi la o societate.Din 17 dec 2010,m-am angajat full time la o alta societate,contractul part time devenind cel secundar,mergand in paralel.Aceata a doua societate mi-a cerut din luna mai a acestui an sa raman acasa,promitandu-mi ca imi va plati toate taxele,eu ramanand insarcinata in 10 martie.In luna august mi s-a comunicat ca soc va intra in lichidare,eu am stat relativ relaxata avand ca back up contractul secundar part time.In 18 oct am intrat in concediu prenatal la soc la care am part time crezand ca nu mai e necesar sa o fac si la cea la care aveam contractul principal din moment ce ei imi comunicasera ca inchid firma.Acum mi s-a cerut de catre admistratorul acestei firme sa imi dau demisia,eu mai am max 10 si nasc.Sa dau aceasta demisie?ma afecteaza in obtinerea acestei indemnizatii?si cand pot eu depune dosarul pt a o obtine considerand ca nu am luat concediu medical decat pt firma la care lucrez part time,crezand ca acest job principal nu mai exista de fapt?mai sunt doar cateva zile pana la nastere,daca ei imi vor plati taxele si pe acesta luna totul va fi ok?pot sta linistita stiind ca am contribuit la jobul part time de 3 ani fara intrerupere?

Multumesc pentru ajutor!

Buna seara!
Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in luna a 6-a si de luna urmatoare angajatorul actual a decis sa incheie activitatea firmei.
Pot sa intru in concediu prenatal, si in cazul acesta as primi in continuare salariul normal sau intru in somaj ?

Multumiri!
Buna ziua,

As vrea sa aflu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in situatia mea:din ian 2009 am un contract intregistrat cu part time la o companie.Intre dec 2010 si mai 2011 am avut o norma intreaga la o alta companie,contractul part time mergand in paralel.Dupa mai 2011 a doua companie,cea cu norma intreaga nu a mai platit asigurarile intrand in dificultati financiare.

Ce trebuie sa fac eu sau compania la care am in continuare contract part time de 2 ore pe zi?Mentionez ca eu in fapt nu desfasor nici o activitate fiind insarcinata si urmand sa nasc in a doua jumatate a lunii nov a acestui an,insa compania imi plateste taxele si impozitele aferente acestui part time.Stiu ca exista un concediu de maternitate de care insa nu sunt neaparat interesata intrucat oricum nu desfasor o activitate.

Ce demersuri ar trebui facute in perioada urmatoare pentru a fi siguri ca urmam procedura legala si nu avem surprize cand vom aplica pentru primirea alocatiei/indemnizatiei pt cresterea copilului?Ce acte vor fi atunci necesare?

Va multumesc pentru ajutor!

Madalina
multumiri pt raspunsuri!
dar daca as crea eu un drum care sa se constituie in drum de acces/front stradal chiar din terenul meu?adica din 1000 mp sa renunt la cat ar fi necesar dintr-o latura pt a-l transforma in front stradal astfel incat terenul ramas sa poata fi folosit pt constructia unei case?
Buna seara,

Intrebarea mea ar fi:se poate diviza o gradina a carei parte din spate are iesire pe un drum de servitute?practic terenul ar fi inconjurat din toate laturile de proprietatile vecinilor si unica sa deschidere ar fi un drum cu latimea de 4 m.pe toate aceste terenuri se construieste in prezent, e drept ca al meu e unicul in situatia de a nu avea un front stradalci doar aceasta deschidere de 4 m in acest drum de acces.

va multumesc!