Ma gasesc in urmatoarea situatie:in sept 2011 an facut antecontract pentru cumpararea unei case P+M edificate in acelasi an de catre un domn in regie proprie,respectiv cu muncitori necalificati.In ian 2012 am finalizat contractul ce vanzare cumparare si in aprilie 2012 ne-am mutat in casa.din motive financiare am decis sa vindem casa lucru care s-a intamplat in ian 2013.noii proprietari au descoprit acum,renavand imobilul ca nu s-au respectat indicatiile arhitectului si ing de rezistenta,respectiv casa,fiind contruita pe amplasamentul unei case vechi,nu are fundatie care sa respecte normele in vigoare.
intrebarea firesca este:a cui este raspundera si cine va suporta chltuielilelegate de remedierea situatiei.precizez ca noi si noii proprietari suntem in relatii cordiale inca si ne intrebam daca trebuie sa actionam in judecata pe constructor?
apreciem un sfat competent.cu multumiri
"Inca" va aflati in relatii cordiale cu noii proprietari.
Acestia va pot acuza de vanzarea cu buna stiinta a imobilului cunoscand situatia de fapt a constructiei.
Nu va fac niciun proces de intentie dar sa iti faci planuri pentru cumparare unei case "noi" ca apoi sa o vinzi in mai putin de un an din motive financiare nu pare prea plauzibil. Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.
Pentru a da toata vina pe constructor trebuie facuta o expertiza tehnica pentru a se putea demonstra ca in momentul cand ati achizitionat dvs. imobilul acesta nu a fost construit cu respectarea prevederilor legale.
Fiind primul proprietar va fi foarte usor de depistat daca neregulile privind constructia casei sunt cauzate de catre constructor.
Revin cu informatia ca aceasta casa se afla intr-o comuna in imediata apropiere a orasului Brasov intrucat am citit ca exista exceptii in cazul caselor construite in mediul rural.
multumesc pentru raspuns si nu o iau in nume de rau in nici un caz.in cazul in care expertiza tehnica confirma cele de mai sus,respectiv vicii la fundatie cauzate clar de constructor,care sunt pasii de urmat si care sunt sansele sa recuperam prejudiciul?
Daca noii proprietari va trimit in judecata trebuie sa il chemati in garantie pe vanzatorul initial in calitate de constructor. Proprietarii actuali ai imobilului nu il pot actiona in judecata direct pe constructor intrucat intre acestia nu exista niciun raport juridic.
Viciu de constructie
pvb
Daca in urma unei experitize de constructie se descopera un viciu ce duce la inclinarea blocului (constructie noua) ce se poate face ca si asociatie de ... (vezi toată discuția)