Daca in urma unei experitize de constructie se descopera un viciu ce duce la inclinarea blocului (constructie noua) ce se poate face ca si asociatie de locatari /individual .
Si individual intreb, pentru ca nu exista inca asociatie de locatari .
O alta intrebare ar fi , daca blocul este afectat de aceste probleme , iar eu am un apartament luat in credit ipotecar prin Prima Casa ... cu asigurare cesionata spre banca , cine ar trebui sa il dea in judecata pe constructor ?
Banca , eu , asiguratorul ?
Daca expertiza iese defavorabila ... ar trebui sa anunt banca sau asiguratorul ?
Proprietarul in calitate de persoana prejudiciata trebuie sa se instituie cu pretentii impotriva constructorului
Asiguratorul trebuie sa fie informat ,pentru ca eventualele prejudicii materiale ,el va fi obligat sa le suporte
In cazul in care se descopera un viciu de constructie din cauza constructorului, dvs. ca bun proprietar al imobilului trebuie sa il actionati in instanta pentru prejudiciul cauzat.
Banca nu are nici un amestec în chestia asta ?
Ei sunt beneficiarii poliței de asigurări ... poate cineva sa îmi dea un răspuns mai complet , va rog frumos .
In ce caz pot sa cer restituirea banilor si rezilierea contractului de vanzare cumparare ?
Singur ati precizat ca "in urma unei expertize se constata un viciu ce duce la inclinarea blocului",respectiv pana la acea exepertiza nu a fost cunoscut existenta viciului
Pe cale de consecinta nu se poate angaja responsabilitatea bancii
In conditiile stipulate in contractul incheiat cu banca