avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme umiditate aprtament la bloc / raspunderea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme umiditate aprtament la bloc / raspunderea constructorului

Buna ziua

in situatia in care constructorul sustine ca nu are nicio vina si ca el a respectat proiectul (chiar daca sunt mai multe apartamente din blcourile construite de el cu aceleasi probleme), cum se poate evalua concret si care sunt pasii legali pentru a se constata daca umiditatea este cauzata de lipsa izolatiei de la fundatie, izolatie necorespunzatoare, geamuri de calitate proasta, etc.
Unde se poate sesiza o astfel de situatie pentru a primi o confirmare daca este constructorul de vina sau nu?

Apartamentul este luat prin Prima Casa in 2015, noi ne am mutat in 2016 si pana acuma constructorul anul trecut a sapat cam 1 metru langa bloc pentru a adauga un strat de bitum langa fundatie. Asta nu a ajutat la nimic.

multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 26 Iulie 2018
Buna ziua. In cazul dvs., din ce inteleg eu, pot fi doua probleme, fie proiect prost, dar si aici greseste si constructorul ca nu le-a 'vazut..." si raportat proiectantului, sau poate si vina direct a executantului, executie proasta... Sfatul meu sa vedeti sigur care este cauza, pentru asta puteti angaja un expert tehnic in constructii si, pe baza verificarilor, va poate spune cauza acestor neplaceri. Apoi va puteti indrepta, in instanta daca nu vrea amiabil sa remedieze defectele constatate de expert, impotriva constructorului, celui de la care ati cumparat acel apartament...
Va puteti intelege si cu ceilalti locatarii ce au aceeasi problema precum si cu constrctorul pentru a vedea exact care este cauza...
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Ionut.ion, utilizator
Vedeti care este perioada de garantie a ctiei.
In perioada de garantie puteti sesiza Inspectoratul de stat in ctii., in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca va decideti sa contactati un expert este bine ca acesta sa fie expert tehnic judiciar in specializare ctii. O expertiza efectuata de un astfel de expert poate fi avuta in vedere in caz ca va decideti sa deschideti o actiune in instanta impotriva constructorului.
Gasiti experti tehnici judiciari, pe specializari si judete, aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie fonica inexistenta SPX77 SPX77 Buna ziua, Va scriu in disperare de cauza. M-am mutat de aproximativ un an, intr-un ansamblu rezidential. Toate bune si frumoase, pana ce s-au mutat si ... (vezi toată discuția)
Refacere hidroizolatie la apartament situat la demisol in proprietate privata. cine suporta cheltuiala? DGI DGI Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie destul de delicata: Am cumparat, in urma cu 2 ani, printr-un credit Prima Casa un apartament situat la demisolul unui ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica - pentru lucrari de ctii. efectuate negru marius eugen negru marius eugen S-a realizat la o firma o imprejmuire cu gard din panouri prefabricate cu stalpi de beton. Imprejmuirea s-a facut pe acelasi aliniament existent dupa demolarea ... (vezi toată discuția)