avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

una ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatiein 2009 am avut un contract part time ,2 ore pe zi la o societate.Din 17 dec 2010,m-am angajat full time la o alta societate,contractul part time devenind cel secundar,mergand in paralel.Aceata a doua societate mi-a cerut din luna mai a acestui an sa raman acasa,promitandu-mi ca imi va plati toate taxele,eu ramanand insarcinata in 10 martie.In luna august mi s-a comunicat ca soc va intra in lichidare,eu am stat relativ relaxata avand ca back up contractul secundar part time.In 18 oct am intrat in concediu prenatal la soc la care am part time crezand ca nu mai e necesar sa o fac si la cea la care aveam contractul principal din moment ce ei imi comunicasera ca inchid firma.Acum mi s-a cerut de catre admistratorul acestei firme sa imi dau demisia,eu mai am max 10 si nasc.Sa dau aceasta demisie?ma afecteaza in obtinerea acestei indemnizatii?si cand pot eu depune dosarul pt a o obtine considerand ca nu am luat concediu medical decat pt firma la care lucrez part time,crezand ca acest job principal nu mai exista de fapt?mai sunt doar cateva zile pana la nastere,daca ei imi vor plati taxele si pe acesta luna totul va fi ok?pot sta linistita stiind ca am contribuit la jobul part time de 3 ani fara intrerupere?

Multumesc pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 11 Noiembrie 2011
1. Daca ati avut continuitate in CIM cu 2 ore pe zi nu e nici o problema, veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Plata sau neplata impozitului si a contributiilor nu va afecteaza la indemnizatia pentru CCC.
multumesc,urmatoarea intrebare este,daca am intrat in concediul prenatal cu cca 30 de zile inainte de nastere,sunt obligata sa astept epuizarea celor 126 de zile in total pentru a putea depune dosarul pt indemnizatie sau o pot face imediat dupa perioada de lauzie,respectiv,42 de zile dupa nastere?

multumiri!
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)
Concediile prenatal si postnatal, 126 de zile? ginutz_a ginutz_a buna ziua, legea maternitatii stiu ca s-a modificat cu alegerea intre 1 an si 2 ani de stat in concediu de crestere copil. nu stiu insa daca s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului pentru indemnizatia pentru cresterea copilului caprice28 caprice28 Buna ziua, Sunt in concediul prenatal cel de 126 de zile de la data de 1 februarie. Eu urmeaza sa nasc pe 20 martie. Intrebarea mea este cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)