avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate fotocami

Activitate fotocami

Multumesc pentru raspuns. Ce e hilar :( este ca la avizier restantele datorate din cauza acestui domn ii poarta numele. Restante "X". Alt nume nu i-au putut gasi. Bunurile lui, din cate am inteles nu sunt ale lui ci ale sotiei. Partea cu avocatul pe care o propuneti dvs, este cea mai ok de pana acum. Culmea e ca in loc sa se gandeasca la achitarea onorariului acestuia, marea parte din proprietari au achitat acele restante fara sa clinteasca. Unii cand aud de avocati, parca aud de... (cu scuzele de rigoare).
Inca o data, va multumesc
Buna ziua
Din cate s-a "cercetat", ar fi lucrat singur. Ce ma mira este ca pana acum nu a fost dat in judecata "de teama" sa nu o stearga si sa nu mai fie de gasit (eu m-am mutat de mai putin de un an in bloc dar apartamentul il am de 2 ani). Asa ca il vad deseori pe la noi prin bloc, mergand in vizita la unii prieteni, far pic de remuscare pe chip.
Si totusi, intrebarea mea este daca suntem sau nu obligati (dpv legal) sa achitam aceste restante si daca la un refuz in a le plati, Asociatia ma poate da in judecata?
Va multumesc
Buna ziua,

As dori sa supun atentiei dvs. urmatoarele probleme pe care le au proprietarii (inclusiv eu) din imobilul in care locuiesc :
Acum un an, in urma unor controale efectuate (cu intarziere) de comitetul de cenzori ai blocului, s-a aflat ca administratorul de la acea vreme nu achitase facturile la Radet de vreo 2 ani, ca se inregistrasera si penalizari la aceste facturi. Acesti bani au fost insusiti de catre persoana in cauza, precum si sumele pentru Fondul de Rulment si sumele pentru Fondul de Reparatii al blocului, in total aproape 1.000.000.000 ROL (cu tot cu penalizari).
In prezent, noii cenzori si presedintele blocului au hotarat ca toate aceste sume sa fie recuperate tot de la proprietari, sub conditia achitarii restantelor la Radet si a sumelor si penalizarilor dintr-un contract de reparatii a terasei imobilului.
Multi dintre proprietari si locatari au achitat aceste zise restante, de teama ca radetul sa nu intrerupa furnizarea apei calde si caldurii. Unii, printre care si eu nu am facut acest lucru si refuzam sa il facem.
Intrebare: Asociatia de Proprietari ne poate trimite in judecata pentru recuperarea acestor sume pe care le-am platit deja (dar pe care acel administrator si le-a insusit pe nedrept)?
Se mai pot recupera acele sume de la stimabilul domn?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Fotografii cu minori
Ok, va multumesc foarte mult. Citisem si eu articolele respective... Avem un cont deschis chiar la cei de la care mi-ati dat linkul (banuiesc ca nu trebuie sa ii pomenesc, pentru a nu le face reclama. :-)

Sincer, va multumesc, si va urez o zi buna,
Fotocami
Răspuns la discuția Fotografii cu minori
Buna ziua,

Va multumesc pentru mesaj. In primul rand, Da, avem acordul persoanei care a realizat fotografiile , sa le folosim.

In al doilea rand, nu am pus inca fotografia respectiva pe site. In concluzie, trimitand-o sau dand un link catre ea, ar insemna sa o pun in circulatie pe net...si nu sunt de acord cu aceasta.
Nu este o fotografie care pune intr-o lumina proasta copii respectivi. Inchipuiti-va 3 copii blonzi, in costume maramuresene, cantand pe o scena in natura. Fotografia a fost facuta de la mijloc in sus, deci li se disting clar trasaturile, ceea ii face usor de recunoscut.
Desi este una expresiva, prefer sa nu o mai folosesc pentru site...ca sa nu risc o plangere din partea parintilor. (Acordul lor nu stiu cum as putea sa il obtin, de vreme ce fotografiile au fost realizate in timpul unei vacante de vara, in Maramures, deci nu cunoastem personal nici copii si nici parintii lor).
Sincer, am cautat ieri, legi, decrete si altele care tin de dreptul la imagine, dreptul copiilor, protectia minorilor, le-am citit, dar nu se vorbeste decat despre copii aflati in ipostaze degradante (decedati, batuti, drogati, in stare de ebrietate, si cate si mai cate), dar in nici un caz imagini cu minori in ipostaze absolut normale, folosite in scop publicitar.

Va multumesc inca o data pentru ajutor. Si daca totusi cineva ma poate indruma catre o lege care sa se refere cat de cat la subiectul deschis, ii multumesc din toata inima.

Răspuns la discuția Fotografii cu minori
Banuiam acest lucru, dar as dori totusi un raspuns documentat. Daca precizez pe site "Fotografie din arhiva personala a lui X... 3 ma ajuta cu ceva?

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatorul subiect. Avem acceptul de a folosi pentru site-ul nostru cateva fotografii din arhiva personala a unei persoane fizice. Problema este ca dorim sa folosim si cateva fotografii ce au ca subiecte copii imbracati in constume nationale.
Intrebarea mea este : le putem folosi, fara acordul parintilor acelor copii (minori)? Repet: avem acordul fotografului (amator).

Site-ul va avea printre altele scop promotional si explicativ al produselor noastre. Ma puteti indruma catre o lege despre publicitate si fotografii publicitare?

Cu mii de multumiri, fotocami
Buna ziua,

Nu stiu exact cui sa ma adresez, asa ca postez in aceasta parte a site-ului.

Cine se ocupa de termenii si conditiile unui site. Trebuie inregistrate undeva? trebuie scrise de un avocat?
Trebuie sa mentionez ca cei care vor intra pe site se vor loga (la alegere), deci vor lasa informatii despre datele personale. Cum trebuie tratate acestea?
Se vor face, de asemenea comenzi online la anumite produse, si va fi din nou nevoie de datele personale ale clientilor. Cum pot fi folosite aceste date, sau mai bine zis, in ce scopuri NU TREBUIE FOLOSITE aceste date. Va rog ajutati-ma, este relativ urgent...

Va multumesc