Daca nu se reuseste pe cale amiabila, exista si cale de atac in instanta? De asemenea, referitor la cele 2 garduri ridicate, am dreptul sa cer demolarea lor? Sau majoritatea decide?
Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota parte. Drumul de acces nu este deschis, este inchis odata la drumul principal cu gard si poarta, si inca odata intre primul si al doilea vecin. Din cate stiu, eu fiind ultima proprietate pe drumul de acces beneficiez de pozitia dominanta. As vrea sa stiu daca legal pot cere celor 2 vecini sa darame gardurile? Drumul are o latime de aproape 3,1m, stiu ca minimul pentru un drum de acces este de 3,5m sper sa nu ma insel. Mai pot face ceva legal?
In data de 27 Septembri am fost notificat de catre angajator prin intermediul unui Executor Judecatoresc de incetarea contractului de munca din partea angajatorului, conform cu legea nr.31 privid perioada de proba.
Am inteles de la ITM ca pot avea mai multe perioade de proba(pentru mai multe functii) pe parcursul unui contract cu un angajator si acesta poate inceta in orice clipa contractul atat timp cat sunt inca in perioada de proba, fara a-mi oferi pozitia din urma.
Ultima mea zi de munca a fost in data de 27 Septembrie, iar in acea zi nu mi s-a spus nimic de lichidare.
In aceasta situatie ("incetare contractuala din partea angajatorului") eu trebuie sa fac lichidarea? Sau este obligatia lui? Trebuie sa ma duc personal la birou pentru a completa hartiile?
Am si eu o intrebare legata de facutarea PFA-urilor.
Parinti mei au o companie care se ocupa cu cultivarea si vanzarea fructelor-legumelor si mi-au spus ca nu pot sa mai emita facturi catre PFA deoarece acestea nu se mai pot inregistra in evidenta contabila.
Este necesara eliberarea bonului fiscal pentru PFA si nu a facturii? Deoarece aici nu discutam de vanzarea en-detail, ci en-gros.
Am primit un raspuns la cererea mea de concediu tot verbala : "serviciul este servici. Pentru a ti se aproba aceasta cerere trebuie sa iti rezolvi sarcinile de munca in avans."
Tin sa precizez ca lucrez intr-o echipa formata din 3 persoane, iar sarcinile mele ar putea fi acoperite de catre acestia.