avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,

Sunt angajatul unei companii de 7 luni de zile, timp in care am strans 12,25 zile de concediu de odihna, din care m-am bucurat doar de 5 zile. Pot invoca rezilierea contractului de munca pentru faptul ca nu mi se aproba o zi de concediu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 2 Iunie 2015
Aveti vreo dovada ca vi s-a refuzat acordarea CO?

Art.40 C.mun.
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
...

Art.145 C.mun.
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art.81 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

In speta, refuzul angajatorul de a acorda salariatului CO poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz.
Din pacate nu am o dovada scrisa, ci doar verbala.
Depuneti o solicitare scrisa de acordare a CO si vedeti care va fi rezolutia pe cerere. In caz de refuz, vedeti si ce motiv se invoca.
Va multumesc pentru sfat, de asemenea as dori sa mai aflu daca voi schimba locul de munca in viitorul apropiat, si imi vor ramane zilele de concediu neacordate de actualul angajator, le pot folosi la viitorul angajator?

De asemenea, daca mi se va refuza cererea fara a mi se da un motiv ce mai pot face?

Alte discuții în legătură

Concediu odihna în preaviz la patron ciorax ciorax Buna dimineata. În data de 16 Mi-am depus preavizul la locul de munca. Lucrez de aproape 4 luni. La patron. Mi s-a spus sa fac cerere de preaviz, si după ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cristina1610 cristina1610 buna seara, ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)