avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

buna seara,

ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma mai duc la munca pana la incetarea perioadei de preaviz facandu-mi cerere de concediu de odihna pe perioada preavizului, pe care am si inregistrat-o.cei de la firma nu sunt de acord cu aprobarea cererii de concediu, amenintandu-ma ca daca nu ma voi duce la servici, dupa terminarea concediului, imi vor desface contractul de munca disciplinar.
intrebarea mea este daca este posibil asa ceva?
va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un rasp din partea voastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 3 Decembrie 2011
1. daca angajatorul aproba cererea de concediu de odihna sau cererea era aprobata inainte de inregistrarea demisiei, perioada de preaviz se suspenda ceea ce presupune ca se preia dupa efectuarea concediului de odihna;

2. daca angajatorul nu aproba cererea de concediu de odihna, cerere care este inregistrata dupa inregistrarea demisiei, salariatul va presta activitatea pe toata durata preavizului iar concediul de odihna nu va mai fi efectuat in natura ci va fi compensat in bani .
Alte detalii la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
multumesc.dar daca nu ma prezint ce se poate intampla?
Asa cum in cazul concedierii - care presupune incetarea contractului de munca din initiativa angajatorului - angajatul au dreptul la o perioada de preaviz in care sa incerce sa-si gaseasca un alt loc de munca, la fel si in situatia demisiei - care reprezinta incetarea contractului de munca din initiativa salariatului - angajatorul are dreptul la un preaviz, perioada necesara cautarii unui nou ocupant al postului ce devine vacant. In ceea ce priveste efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz, angajatorul nu este obligat sa va acorde acest drept tocmai pe considerentul aratat mai sus, mai ales ca in ceea ce priveste CO neefectuat, potrivit art. 146 alin. 4 din Codul muncii acesta are posibilitatea de acordare prin compensare in bani, la incetarea contractului de munca.

cristina1610 a scris:
multumesc.dar daca nu ma prezint ce se poate intampla?

daca nu va prezentati, in cazul in care in regulamentul de ordine interioara, absentele nemotivate sunt prevazute ca abateri disciplinare, poate sa va sanctioneze disciplinar
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ok, dar atunci cand nu se doreste angajarea altei persoane?
adica au fost trimise cv uri pt postul pe care eu il ocupam, se interesau de postulmeu iar doamna de la resuse umane nu dorea sa raspunda la tel cu pretextul ca este ocupata si ca raspunde cand doreste.
cristina1610 a scris:

ok, dar atunci cand nu se doreste angajarea altei persoane?
adica au fost trimise cv uri pt postul pe care eu il ocupam, se interesau de postulmeu iar doamna de la resuse umane nu dorea sa raspunda la tel cu pretextul ca este ocupata si ca raspunde cand doreste.

nu are importanta

Alte discuții în legătură

Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)