ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma mai duc la munca pana la incetarea perioadei de preaviz facandu-mi cerere de concediu de odihna pe perioada preavizului, pe care am si inregistrat-o.cei de la firma nu sunt de acord cu aprobarea cererii de concediu, amenintandu-ma ca daca nu ma voi duce la servici, dupa terminarea concediului, imi vor desface contractul de munca disciplinar.
intrebarea mea este daca este posibil asa ceva?
va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un rasp din partea voastra
mi-am dat demisia pt ca asa mi s a sugerat sa o fac.faptul ca am inceput facultatea si o data la 2 saptamani eram nevoita sa ma mai invoiesc cate 2h, desi de fiecare data mi-am facut cerere de invoire(adica de vreao 3-4ori) mi s-a sufgerat ca daca nu-mi convine sa-mi gasesc alt job.asta am si facut.le-am urmat sfatul.
stiam ca daca angajatorul nu-si respecta obligatia de a da salariile la timp(Adica sunt in urma cu 2 salarii) ai dreptul de a pleca fara a sta in preaviz
Da, in acest caz potrivit art. 81 alin (8) din Codul muncii Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă., insa era bine daca ati fi specificat acest lucru in notificarea de demisie pe care ati facut-o angajatorului
in situatia in care nu ati specificat in notificarea de demisie motivul pentru care aveti dreptul sa demisionati fara preaviz nu ar strica sa-i precizati acum angajatorului acest fapt, obligatoriu in scris si pentru a avea o dovada ca acest inscris ajunge la societate, il trimiteti prin posta cu confirmare de primire ( pentru a avea o dovada in cazul in care veti fi cercetata disciplinar).
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia .. prin urmare, chiar si in conditile in care se invoca art.81 alin.8 C.mun., consider ca salariatul are acest drept de a nu-si motiva demisia ... ramane la latitudinea lui daca invoca sau nu motivele pentru care a demisionat fara preaviz...
Preaviz si c.o.
Viovas
Buna ziua.
Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie
bilibokzsuzsa
Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)