avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate dns_21adriana

Activitate dns_21adriana

Buna ziua.
In urma cu aprox un an am trimis 1 colet cu FanCourier (ambalat corespunzator) iar in urma manipularii firma de curierat a distrus coletul.Am cerut despagubirea coletului ,am obtinut suma doar dupa o plangere la OPC.Dupa plata despagubirii FanCourier ne-a anuntat ca nu mai ridica cooete de la noi si ca nu mai doreste colaborarea.Au acest drept? Pot face astfel de discriminari avand in vedere ca a fost greseala lor?
Multumesc
Discuție vanzare auto
Buna ziua. In urma cu o luna am vandut o masina care era inmatriculata pe vechea adresa ,respectiv localitate.
Cand s-a facut contractul de vanzare cumparare dl de la acte auto a facut contractul pe adresa din buletin ( alta decat cea din cartea auto ). Sunt corect emise actele sau va trebui sa modificam contractul ?
Discuție Plata CM
Buna ziua. Cu cat net ramane angajata aflata in CM dintr-un salar brut de 3500 lei. Angajata se afla in cm risc maternal. Tin sa mentionez ca salariata nu a beneficiat de CM in ultimele 12 luni. Multumesc anticipat.
In legatura cu stramutarea procesului angajatorii au toate drepturile chiar daca ne santajeaza ?Chiar se pot muta procesele cum vor ?Eu consider ca acest proces este foarte clar si se bazeaza pe contracte de munca intre parti pe care le-a redactat angajatorul.Noi nu cerem nici daune si nici altceva ,cerem doar ceea ce ne-a oferit angajatorul prin contractele de munca semnate,pe care noi le-am respectat si el nu.In acest caz cum poate fi o instanta impartiala cand una dintre parti ,angajatorul in cazul nostru, nu a respectat un contract impus tot de el?
ei intr-un fel incearca sa ne santajeze.
Daca nu semnam ,nu primim banii.
Ce sa facem in continuare?
cum sa procedam?
Ni s-a spus ca vor cere mutarea procesului in alt judet unde va fi castig de cauza pt ei, se poate asa ceva?
Buna ziua,
Doresc sa va multumesc pt sfaturile primite ,am actionat firma in instanta,citatiile ne-au venit in cateva zile,prima infatisare este la nici o luna de la data depunerii dosarelor in instanta dar ne confruntam cu inca o problema.
Angajatorul ne-a contactat dupa primirea citatiilor si ne-a zis ca vom primi maine banii doar daca semnam o declaratie prin care renuntam la alte drepturi financiare.
Dupa cum stiu avem dreptul la un salariu compensatoriu ,este mentionat si in CCM ,avand in vedere ca a fost o concediere colectiva din cauza restrangerii activitatii firmei.
Este legal sa ne ceara sa semnam acea declaratie?
Daca o semnam noi renuntam la dreptul de a beneficia de salariul compensatoriu.
Ce e de facut?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc
contractul de munca s-a incheiat pe 24 iulie si noi inca nu am primit nici cartile de munca, nici actele necesare pt dosarul de somaj,itm-ul le-a eliberat deja dar noi inca nu le-am primit.din 2 august ni le tot trimite.
vineri am aflat ca nu sunt platite contributiile la somaj .
Pt aceasta problema tot la ITM trebuie sa facem sesizare?
am cautat si modele de plangeri dar nu am gasit.
ceea ce am gasit sunt doua modele da actionare in instanta dar sunt pt persoanele care sunt reprezentate de un avocat
dorim sa-l actionam dar nu prea cunoastem procedura ,daca exista un formular pe care va trebui completat si nu prea ne pricepem nici cum ar trebui sa formulam acea actiune in instanta.
poate ma puteti ajuta dvs
plata unui avocat este costisitoare si nu si-o permit toti angajatii
buna ziua,
Oare este indicat sa trimit un e-mail fostului angajator in care sa-l informez ca noi (fostul colectiv) am luat decizia sa mai avem rabdare pana marti 10 august sa ne plateasca salariile restante si ca daca aceasta plata nu va fi efectuata miercuri vom depune o plangere la ITM si concomitent il vom actiona si in judecata ?