Ce fel de contract se poate realiza intre o persoana fizica neautorizata si un S.R.L. - inafara celui clasic de munca?
Mentionez ca activitatea prestata este cea de meditatii, resprectivul profesor putand avea intre 0 si 100 de ore lucrate pe luna.
Va deranjez cu o situatie mai deosebita, si anume, lucrez pe teritoriul unei tari membre UE cu contract individual de munca de peste 3 ani iar de curand am aflat ca sunt insarcinata si doresc sa ma intorc in Romania, sa nasc si sa cresc copilul acolo.
In ce conditii as putea beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Mentionez ca la momentul nasterii copilului voi avea cele 12 luni minime necesare din 24, dar muncite intr-o tara membra UE.
Adresa de mail anps@prestatiisociale.ro nu este valida si nu stiu caror autoritati ma pot adresa pentru lamuriri.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si rabdare.
Cu stima
Deranjez cu o intrebare.
Cum ar putea un PFA (in acest caz sofer independent de taxi) sa-si incheie activitatea prin faliment, incercand prin aceasta masura sa evite o executare silita pentru neplata datoriilor la stat. Este o situatie deosebita, este vb de singurul sustinator financiar al unei familii cu probleme care nu a putut plati acest impozit.
Care ar putea fi solutiile daca acestea exista?
Va deranjez si eu cu o mica nelamurire. In prezent, logodnicul meu are un credit pentru nevoi eprsonale la Brd a carui rata se plateste pana pe maxim 5 ale lunii. Din cauza crizei economice, am fot nevoiti sa ne schimbam serviciul si nu putem depune banii pt rata decat de pe 10 ale lunii adica in ziua de salariu. Am facut o cerere la banca pentru a explica situatia si a solicita ca ziua de plata a ratei sa se modifice cu 5 zile, respectiv de pe 5 sa se incaseze pe 10. Raspunsul bancii a fost ca aceasta operatiune se poate face doar daca acceptam sa platim un comision in valoare de 100 euro pentru preschimbarea datei de incasare. Va rog luminati-ma si pe mine daca acest comision este unul abuziv sau nu pentru ca mie sincer nu mi se pare in regula.
Va multumesc in avans pentru raspuns.