avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate diana bc

Activitate diana bc

Am fost angajata pe postul de economist la o sucursala teritoriala care apartine de o S.C. cu sediul central in Bucuresti (din sectorul 3). Am lucrat la aceasta soc. in perioada iunie 2006 - 25.08.2010.
La sfarsitul lunii iunie am primit de la sediul central o notificare prin care eram informata ca se vor desfiinta toate posturile de economist de la nivelul unitatilor teritoriale, datorita reorganizarii activitatii economico-financiare.
Colega mea de birou era incadrata pe postul de contabil, iar in luna iunie 2010 a fost trecuta pe postul de economist (lucru aflat de mine dupa plecarea mea din firma).
De asemenea, inainte de plecare, am facut un mic ,,sondaj de opinie" la cateva sucursale din tara si am aflat ca doar eu am primit o astfel de notificare, urmata de decizia de incetare a contractului de munca.
Stiu ca am avut la dispozitie 30 de zile sa contest decizia la tribunal, doar ca pe atunci eu nu aveam toate aceste informatii.
Este legal ce au facut, sa accepte un economist nou (care este inca angajat) si sa desfiinteze postul economistului cu vechime pe motiv de reorganizare?
Dar in momentul de fata, eu nu pot face o sesizare la ITM? Macar sa stiu ca in urma sesizarii mele firma va avea un control ... si eventual si o amenda :D (daca nu sper prea mult). Carui ITM ar trebui sa fac sesizarea? Are rost sa fac o asfel de hartie sau actiunea mea nu va avea vreo finalitate?

Va multumesc.
Răspuns la discuția eliberare carte de munca
Da, e vb de SC Asigurare Reasigurare Astra SA.
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: contractul meu de munca a incetat cu data de 24 aug., iar eu am luat legatura cu cei de la resurse umane de la fostul angajator sa intreb de ce nu mi-au trimis cartea de munca.
Mentionez ca fostul angajator are sediu in Bucuresti (e vb de Astra), iar eu am fost angajata la o sucursala din tara. In mod normal acestia trimiteau cartile de munca prin curier fostilor angajati si intotdeauna cu intarzirere.
Mi s-a spus ca inspectorul de munca de la ITM care trebuia sa imi vizeze carnetul este in concediu si nu ii tine nimeni locul. :-/ Este posibil asa ceva?
Mai rau este ca eu sunt in criza de timp deoarece as dori sa incep un curs de calificare organizat de AJOFM, iar actele (printre care si adeverinta ca sunt somer) trebuie depuse pana in data de 15 sept.
Mai este valabil art. 6 (1) din decretul 92/1976 prin care ,,Modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor"?

Va multumesc
E vorba despre Directia de Munca si Protectie Sociala (ce apartine de Min. Muncii, Familiei si Protectiei Sociale). Daca lasati o cerere la Directia de Munca si Protectie Sociala, acestia va vor da o copie dupa CCM.
In cazul meu toate eforturile au fost in zadar... deoarece nu s-a reinnoit CCM la firma care ma disponibilizeaza din anul 2007. Asa ca poate primesc un salariu compensatoriu cf. CCM unic la nivel national. :(
Am primit o notificare din partea firmei prin care sunt anuntata ca postul meu e defiintat ( se mai spune ca se reorganizeaza firma si toate posturile similare cu al meu din unitatile teritoriale sunt desfiintate)
Va rog sa imi spuneti cum pot obtine o copie dupa contractul colectiv de munca incheiat de firma la care lucrez - de la firma nimeni nu prea stie de el
Administratia Centrala a firmei la care lucrez are sediul in Bucuresti, iar eu sunt angajata la una dintre unitatile teritoriale ale acesteia.
Firma are peste 1200 de angajati in toata tara.
Ma intereseaza daca eu pot obtine CCM, de unde si ce trebuie sa fac pentru al obtine (deoarece firma nu l-a pus la dispozitia angajatilor)

Va multumesc