avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinere copie dupa Contractul Colectiv de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinere copie dupa Contractul Colectiv de Munca

Am primit o notificare din partea firmei prin care sunt anuntata ca postul meu e defiintat ( se mai spune ca se reorganizeaza firma si toate posturile similare cu al meu din unitatile teritoriale sunt desfiintate)
Va rog sa imi spuneti cum pot obtine o copie dupa contractul colectiv de munca incheiat de firma la care lucrez - de la firma nimeni nu prea stie de el
Administratia Centrala a firmei la care lucrez are sediul in Bucuresti, iar eu sunt angajata la una dintre unitatile teritoriale ale acesteia.
Firma are peste 1200 de angajati in toata tara.
Ma intereseaza daca eu pot obtine CCM, de unde si ce trebuie sa fac pentru al obtine (deoarece firma nu l-a pus la dispozitia angajatilor)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: diana bc , utilizator 14:10, 30 Iulie 2010
Adresati-va Directiei de Munca (nu ITM-ului) in a carei raza isi are sediul angajatorul pentru obtinerea unei copii de pe CCM .
Sunt in aceeasi situatie, angajatorul (de fapt fostul angajator )refuza sa-mi elibereze copie dupa Contractul Colectiv de Munca.
Am doua intrebari:

1) Cand ati spus Directia de munca v-ati referit la Directia de munca si Protectie sociala, a Ministerului Muncii ?
2) Pentru obtinerea copiei dupa CCM voi depune o cerere la directia de Munca si aceasta mi-o va elibera sau ma vor asista pentru a obtine o copie de pe CCM de la angajator?
Multumesc.
E vorba despre Directia de Munca si Protectie Sociala (ce apartine de Min. Muncii, Familiei si Protectiei Sociale). Daca lasati o cerere la Directia de Munca si Protectie Sociala, acestia va vor da o copie dupa CCM.
In cazul meu toate eforturile au fost in zadar... deoarece nu s-a reinnoit CCM la firma care ma disponibilizeaza din anul 2007. Asa ca poate primesc un salariu compensatoriu cf. CCM unic la nivel national. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm gugu13 gugu13 De unde pot sa fac rost de un Contract Colectiv de Munca? Intreprinderea la care lucrez nu vrea sa mi-l dea? Exista un alt loc de unde pot sa fac rost de el? (vezi toată discuția)
Concediere art.65 cristi058 cristi058 Cine imi poate spune si mie daca ai fost concediat cu articolu 65 alin.1 cate zile de preaviz si cat se munceste in preaviz 4 sau 8 ore, si daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Legea salariilor compensatorii predav predav doresc sa stiu daca firma la care inca mai lucrez cateva zile acorda salarii compensatorii ,in contractul individual de munca nu este specificat, si contractul ... (vezi toată discuția)