avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate uzit

Activitate uzit

Răspuns la discuția Cabinet avocat- angajare jurist?
ratiunea prevederii in cauza este aceea de a preveni practicarea avocaturii clandestine cu aparenta de legalitate (in cadrul unei forme de exercitare a profesiei). Este exact ipoteza vizata de dvs.: angajarea ca femeie de servici a unei persoane cu studii juridice care este lesne de presupus ca nu va doar cu mopul.
Răspuns la discuția Cabinet avocat- angajare jurist?
problema se rezolva foarte simplu la lecturarea statului republicat. Astfel, potrivit art. 186, teza a ii-a:

"Este interzisă
angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare."
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Executron a scris:

Salutari! Un numar aproximativ de candidati pt stagiari? Vreun zvon ceva?

aproximativ 1000 la Baroul Bucuresti
daca se cere copie legalizata e profund ilegal. Art 7 alin 8 din regulament spune clar: La cererea de inscriere la examen se anexeaz urmtoarele acte:
- certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate;
doua intrebari am si eu, in special pentru cei care s-au inscris in Bucuresti:
E adevarat ca se cere copie legalizata a certificatului de nastere, in ciuda celor prevazute in hotararea unbr de adoptare a regulamentului de examen?
Pentru cei care au luat licenta in vara asta si, implicit, au doar adeverinta de licenta (pe care sunt trecute mediile fiecarui an), se mai cere foaia matricola?

Multumesc
Potrivit art. 175, teza finala din Statutul profesiei de avocat: Este interzisa angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii superioare juridice
am si eu situatia asemanatoare poate putin mai anevoioasa: SRL din RO are ca asociat o firma din SUA si ca administratori doi cetateni din SUA. Pentru cei doi administratori astept sa-mi vina procurile autentice de acolo pentru a putea face cererea de cazier. Pentru firma asociata insa am alta problema: EI NU AU STAMPILA, si berbecii de la politie nu vor sa primeasca acea imputernicire doar semnata si nu stampilata. Aveti vreun sfat? Multumesc