avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate hinda dariana

Activitate hinda dariana

Buna ziua,
In cazul in care sotul titularei cererii de repartizare a unei locuinte pentru tineri, destinata inchirierii, are varsta de peste 36 ani la data repartitiei locuintei, titulara cererii mai poate beneficia de repartizarea locuintei ?
Va multumesc
Răspuns la discuția cumparare locuinta
Buna ziua
Aveti dreptate.Repartizarea locuintei (in anul 1995) s-a facut in baza Legii 5/1973; contractul de inchiriere s-a incheiat conform Legii 17/1994, iar prelungirea duratei contractului s-a facut (de trei ori) in baza OUG nr. 40/1999.
Va multumesc
Buna ziua
Sunt chirias (din data de 28.05.1995) intr-un imobil, proprietatea Statului roman, administrat de primarie. Contractul, incheiat in baza OUG 40/1999, este valabil pana in data de 28.05.2014.
As dori sa stiu daca pot cumpara acest imobil ? In baza carei legi?
Va multumesc
Buna seara,
In anul 1994 am cumparat 1 ha teren extravilan, prin contract sub semnatura privata.Datorita faptului ca vanzatorul a refuzat sa incheiem actul autentic, m-am adresat instantei judecatoresti.Prin hotarare judecatoreasca mi se recunoaste dreptul de proprietate asupra terenului.
De la Oficiul de cadastru mi s-a spus ca nu pot intabula pana nu fac dovada achitarii impozitului pe tranzactie.
Organul fiscal din localitate a trimis sentinta in localitatea de domiciliu a vanzatorului (acesta nefiind in tara).
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi intabulez dreptul de proprietate asupra terenului?
Va multumesc.
Răspuns la discuția data pensionarii
Sunt absolvent al facultatii de agronomie (5 ani), perioada in care am satisfacut si stagiul militar.Nu am perioade de somaj. In prezent lucrez in agricultura, sub forma de PFA. Va multumesc mult !
Buna ziua
Sunt nascut in data de 01.09.1951. Am lucrat 25 de ani si doua luni. In perioada 01.01.1980 - 27.01.2001 am fost incadrat in grupa a II-a, procent 90 %. La ce varsta pot beneficia de pensie ? Va multumesc
Buna ziua,
Am fost angajata ca asistent personal, la tatal meu, o perioada de 1 an si 8 luni.In data de 24.07.2010 tatal meu a decedat.Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj, si daca pot, care este temeiul legal si cu ce articol trebuie sa mi se inchida cartea de munca ?
Va multumesc