avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistentul personal poate beneficia de ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistentul personal poate beneficia de ajutor de somaj?

Buna ziua,
Am fost angajata ca asistent personal, la tatal meu, o perioada de 1 an si 8 luni.In data de 24.07.2010 tatal meu a decedat.Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de ajutor de somaj, si daca pot, care este temeiul legal si cu ce articol trebuie sa mi se inchida cartea de munca ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:18, 2 August 2010
1. Iata ce spune Norma de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
...
c) incetarea de drept a raportului de munca al asistentului personal al persoanei cu handicap grav în cazul decesului persoanei cu handicap grav, în temeiul art. 39 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protectia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare;
...

2. Deci beneficiati de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Aveti grija sa va fie incheiat Carnetul de munca in conformitate cu art 65 alin 1 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim -somaj nyyco nyyco Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca geanina_Prv geanina_Prv In cazul asistentului personal incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata, la decesul persoanei cu handicap CIM al acestuia inceteaza de drept conf. art.39 ... (vezi toată discuția)
Somaj - asistent personal ContSters302179 ContSters302179 ...sunt asistent personal de un an si doua luni, al unui copil minor, parintii copilului nu mai vor asistent personal ptr. copil si vor sa aibe ei grija de ... (vezi toată discuția)