avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut1812

Activitate Ionut1812

Bună,
Dacă declari sediu social cu activitate la tine acasă, ți se mărește impozitul pe proprietate chiar dacă nu deduci cheltuielile cu utilitatile pe firma?
Bună,

Dacă fac un pfa pentru a lucra remote (de acasă, pe calculator) pentru firme din străinătate, unde trebuie sa imi autorizeze activitatea economica?
La sediu, la punct de lucru sau la terți?
Ce înseamnă mai exact "la terți"? Am citit articole în care sunt definiții diferite pentru acest termen și nu mai știu ce sa cred.
Doresc sa îmi deschid un Pfa de consultanta în IT pe codul caen 6202 cu sediul social declarat la mine acasă.
Eu voi lucra de obicei remote, de acasă, și cu companii din afara tarii.

1. Trebuie sa declar sediu social cu activitate sau fără activitate?
2. Care sunt implicațiile declarării sediului social cu sau fără activitate? Ce vreau sa spun este ca dacă declar cu activitate, în ce fel ma afectează față de a declara fără activitate?
Mulțumesc!

Gabriel Alionte a scris:

Buna ziua,
CAEN 6202 -Activitati de consultanta in tehnologia informatiei, acesta este codul CAEN potrivit pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati.

Bună,
Doresc sa îmi deschid un pfa pe venit real ca să activez pe rolul de "Scrum Master" în domeniul IT. Acest rol oferă consultanta cu privire la procesele de lucru, organizarea echipei și planul de dezvoltare a software-ului.

Îmi puteți spune, va rog, ce coduri caen mi s-ar potrivi?
Răspuns la discuția Srl fără angajat
Mulțumesc!
Bună,
Îmi doresc sa îmi deschid un srl ca să prestez servicii de consultanta în IT.
As dori sa întreb dacă este nevoie sa figurez ca angajat al srl-ului sau dacă pot sa prestez serviciile ca srl fără angajat.
Mulțumesc!
Răspuns la discuția M-au inselat la locul de munca
pot lucra in alt loc daca nu imi scriu demisia si cartea de munca e la ei?
Buna ziua. Sunt un student de 19 ani care m-am angajat pe lunile septembrie-octombrie la o firma. Era vorba de a traduce anumite texte din engleza in romana. Angajatorul ne-a spus in felul urmator: noi vom fi platiti o anumita suma pentru fiecare pagina tradusa si vom primi astfel salarul, chiar daca in acte salarul era de 600 de lei(mai mic decat cel neoficial). Ne-au facut carte de munca si pentru asta a trebuit sa fac multe drumuri si in afara orasului pentru ceva acte si in interiorul lui. Eu si cu ceilalti studenti am fost la somaj sa ne inregistram pentru ca ei sa primeasca ajutorul de la stat ptr ca au angajat studenti.

Problema este urmatoarea: a trecut o jumatate de luna in care abia ne-au dat de lucru si acum ne-au spus ca nu mai avem de tradus. Ei se asteapta ca noi sa primim banii pe care i-am facut pana acum(vreo 200 si ceva de lei) si sa plecam, si ei sa primeasca in continuare banii de la stat. Astfel ei ies si in profit cu banii si cu ceva material tradus.

As vrea sa stiu care sunt drepturile mele si ce as putea face in aceasta situatie. Daca se scad banii pe care i-am dat pe drumuri si pe adeverinte abia de-mi mai ramane ceva, si am si ramas fara loc de munca pe vacanta. Nu stiu daca conteaza dar eu ma puteam angaja si altundeva, si am pierdut sansa asta din cauza lor.
Răspuns la discuția Executorul judecatoresc
Intrebarea mea era daca executorul poate vinde apartamentul in lipsa lui