avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Stiggy

Activitate Stiggy

bebi-63 a scris:

Un domn politist spunea ca redobandirea se poate realiza si la sase luni de la sentinta,la terminarea acesteia in cazul prezentat.


Doar daca ai avut parte de o pedeapsa cu executare (in regim de detentie). In caz contrar, daca ai primit o pedeapsa cu suspendare, trebuie sa astepti 1 an de la sentinta finala.
flaviu09 a scris:

Eu sunt din Cluj-Napoca si am fost prins baut la volan aici in oras. Eu am fost oprit in oct 2010 de catre politie si culmea ca atunci cand mi s-au recoltat probele de sange tot cu spirt mi-a fost dezinfectata zona mainii de unde mi-a luat sange.
Anul trecut in septembrie avocatul mi-a spus ca putem merge la cercetari la domnul ce se ocupa de dosarul meu sa dam o declaratie pentru recalculare, am dat declaratia, am schimbat la declaratia asta fata de cea initiala(cand am fost oprit) cantitatea de alcool desi cam nu trebuia iar acum in timp ce va scriu inca astept un raspuns, orice si cam nimic.
Nu mi-a spus nici avocatul nici politaiul care m-a oprit nici cel de la cercetari ca trebuie platite si recoltatul probelor de sange. Am platit doar recalcularea.
Stau si ma intreb cat poate dura o solutionare de dosar pt alcool ca am auzit 2 cazuri diferite:
1) cineva din care a comis-o in ceva comuna/sat din jud Salaj la care a durat 8 luni de cand a fost prins pana a primit sentinta si i-a fost anulat permisul numai ca recalcularea s-a facut in defavoarea lui si nu a platit-o patitul ci statul roman
2) altcineva care a fost prins in cluj si abia dupa 2 ani si jumatate aprox a fost in audienta la procuror in timpul acesta si el facuse recalcularea


Si eu am un dosar ce se afla la Politia Rutiera din Cluj-Napoca. Mentionez faptul ca in momentul in care s-a petrecut fapta ma aflam pe raza unei comune din jud. Cluj si ca politistii postului de politie a respectivei comune mi-au intocmit dosarul penal. Chiar daca mesajul meu o sa fie ceva mai lung, o sa incerc sa va povestesc cronologic prin ce am trecut si prin ce inca mai trec.

- in mai 2010 s-a petrecut fapta. 1,14 in aerul expirat.
- in urmatoarele trei luni am incercat sa aflu detalii legate de dosar insa cei de la politie habar nu aveau unde se afla dosarul meu. Tot ce imi spuneau era ca o sa fiu contactat telefonic. Deja aveam vagi sperante si banuieli ca dosarul meu s-a ratacit pe undeva.:hm:
- in octombrie 2010 nu am reusit sa aflu vreo informatie, mai mult, domnul politist caruia i-am solicitat informatii mi-a spus ca oricum nu imi poate divulga rezultatele analizelor de la IML deoarece acestea sunt secrete si nu imi pot fi divulgate fara consimtamantul procurorului. De atunci am început sa observ incompetenta de care dau dovada cei de acolo. Am aflat ulterior ca nicaieri in Romania rezultatele analizelor se pot tine secret.
- in luna ianuarie doar mi s-a confirmat ca dosarul se afla la SPR Cluj. Nu si ce politist se ocupa de el. Pentru a afla acest lucru am fost trimis la postul de politie din mai sus mentionata comuna (care mi-a intocmit dosarul) pentru a cere numarul de corespondenta cu care a fost trimis dosarul la parchet :stunned: . Celor de la respectivul post de politie pur si simplu nu le venea a crede ce mi se intampla. Seful de post a chemat pe toti politistii ce se aflau in sectie in acel moment si carora le-am povestit cum am fost trimis acolo. Toti au ramas cu gura cascata. Nimeni nu mai venise pana atunci sa ceara numarul de corespondenta. Inainte de a merge la postul de politie am facut si o vizita pe la IML deoarece am fost trimis acolo pentru a afla rezultatele analizelor. Bineinteles ca cei de acolo nu m-au putut ajuta atata timp cat buletinul de analiza toxicologica era trimis la SPR. In cele din urma am reusit sa aflu doar numarul dosarului cu ajutorul celor de la parchet.
- februarie 2011: am facut alte trei vizite la SPR unde am fost tinut pe la usi fara a rezolva ceva. Mentionez faptul ca eu nu locuiesc in jud. Cluj. Ci undeva la 300 km departare. Deci toate aceste drumuri au fost facute degeaba pe timpul si pe banii mei fara ca cei de la politie sa ma bage macar in seama. Intr-un final, la a patra vizita am reusit sa aflu numele politistului la care se afla dosarul meu. Totodată m-i s-a dat un numar de telefon si promisiunea ca in cel mai scut timp o sa fiu contactat. Bineinteles ca nu s-a intamplat asa.
- iulie 2011: am reusit sa ma intalnesc cu domnul politist, care mi-a comunicat rezultatele analizelor (1,95 respectiv 1,85) si faptul ca va face toate demersurile pentru a trimite dosarul catre departamentul de cercetari penale si ca in maxim doua luni o sa fiu contatctat. Am uitat sa va spun ca dosarul meu se afla aruncat pe un calorifer printre niste hartii. Excelenta organizare.
- ianuarie 2012 nefiind contactat de nimeni, am mai facut o vizita la SPR unde m-i s-a confirmat ca dosarul fusese trimis la cercetari penale si ca o sa am de asteptat mult si bine pana cand dosarul meu va ajunge in instanta deoarece la data respectiva ei inca mai aveau de lucrat la dosare din 2007, prioritate avand dosarele intocmite pentru infractiuni mai grave (gen omor din culpa, vatamare corporala din culpa, arestati preventiv). Deci mi s-a dat de inteles faptul ca era mai bine daca omoram si eu pe cineva sau macar rupeam cuiva vreun picior.
De atunci pur si simplu am renuntat. Sunt constient ca dupa calculele mele voi mai avea permis abia prin 2016. Dar problema cea mai mare nu o constituie permisul ci fapul ca eu doresc sa ma stabilesc in alta tara, unde mi-am gasit un serviciu foarte bun dar nu pot face acest lucru pana cand nu se va rezolva aceasta problema. Daca voi pleca in strainatate nu voi mai putea sa ma intorc cand au chef cei de la politie sa ma cheme pentru audieri si ulterior pentru proces.
Am vorbit cu un avocat care mi-a spus ca deocamdata nu are rost sa cheltui banii pe serviciile unui aparator deoarece acesta nu poate interveni in nici un fel in acest stadiu al dosarului. Nu are nici o putere pentru a-mi urgenta trimiterea dosarului catre procuror. Mi-a spus ca ar fi recomandat sa angajez un avocat abia dupa ce incep audierile de la cercetari penale, de la procuror, si pana cand se termina procesul. Pana atunci….

Cei care mai aveti dosare la SPR Cluj lasati-mi un mesaj privat cu adresa de email.
annddy_22 a scris:

Se va anula si pana la pronuntare nu veti avea dreapt de circulatie.Cunosc caz judecat in aceiasi zi cu mine care avea permisul luat pentru alcool din 2005 si a fost judecat abia in 2012.nasol ce sa zic asta e.si eu sunt patit




In ce oras s-a intamplat asta? Deoarece si mie cei din Cluj Napoca mi-au spus ca s-ar putea sa dureze vreo 5 ani pana cand dosarul sa fie trimis la procuror.
Este posibil ca un dosar penal pentru acloolemie sa dureze 5 ani pana sa ajunga in instanta? Va intreb deoarece in Cluj Napoca, acolo unde se afla dosarul meu cei de la cercetari penale mi-au spus ca ei inca mai au dosare nerezolvate din anul 2007.
În luna mai a acestui an , în urma unui accident care nu s-a soldat cu victime am fost examinat cu etilotestul, rezultând o alcolemie de 1.14 la mie în aerul expirat, dupa care am fost transportat la spital, acolo unde m-i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Toata povestea mai pe larg am mai relatat-o în acest post: www.avocatnet.ro/content/for...
Pănă la sfârşitul lunii octombrie nu am primit nici un fel de informaţie legată de stadiul în care se află dosarul penal, şi nici ceilalţi martori nu au fost chemaţi pentru declaraţii, moment în care m-am decis să mă prezint la sediul Poliţiei Rutiere Cluj. Ceea ce mă interesa pe mine mai mult era rezultatul analizelor.
Domnul poliţist cu care am vorbit mi-a spus că este posibil ca analizele să fie efectuate dar totodată nu îi este permis să divulge rezultatul acestora, lucru interzis de către procuror în toate cazurile de acest gen.
Întrebarea mea în acest caz este următoarea: aceasta este procedura standard în toate oraşele din România sau doar în Cluj Napoca se întamplă acest lucru? Adică din câte ştiam, este dreptul meu în a afla informaţii legate de stadiul dosarului meu.
O altă nelamurire este legată de angajarea unui avocat şi de pedeapsa pe care o să o primesc.
Sunt foarte nerăbdător în aflarea rezultatelor analizelor deoarece la poliţie am mai discutat cu un domn care se ocupă de dosare penale şi care mi-a spus că dacă alcoolemia va fi mai mare de 2 la mie, sunt şanse foarte mari să primesc o pedeapsă cu executare. Chiar cu atâtea circumstanţe pe care le-am prezentat în postul anterior şi cu menţionarea ca mă aflam pe un drum foarte slab circulat mai ales la acea oră târzie din noapte sunt pasibil sa primesc o pedeapsa atat de aspra? A-ti intalnit cazuri in care cineva a stat in inchisoare doar pentru ca a condus beat, fara sa fi rezultat vreo victima?
Foarte multe persoane de pe acest forum recomandă angajarea unui apărator în astfel de situaţii. Întrebarea mea este daca acesta este cu adevărat de ajutor, şi aş dori dacă se poate răspunsuri cât se poate de sincere care să argumenteze necesitatea ajutorului primit de la acesta. Pun această întrebare cu tot respectul pentru meseria de avocat, dar mai cunosc persoane care au avut astfel de probleme şi le-au rezolvat legal făra ajutorul unui avocat şi deasemenea cunosc persoane care au avut un avocat care l-au plătit cam degeaba.
Va multumesc anticipat!

In luna mai a acestui an, intr-o noapte, in jurul orelor 02:30 am, am avut un accident de circulatie soldat doar cu avarierea masinii pe care o conduceam. Ma aflam pe un drum judetean aflat in judetul Cluj. In masina se mai afla proprietarul acesteia si prietena lui, prietena care speriindu-se a sunat la 112. Dupa aproxinmativ o jumatate de ora un echipaj de politie (care nu apartinea de Politia Rutiera) ne-a condus pe mine si pe proprietarul masinii la un echipaj de la Politia Rutiera care efectua un filtru la cativa km departare de locul accidentului. Am fost testat cu aparatul etilotest si a reiesit o alcoolenie de 1.14 grame de alcool in aerul expirat (in jurul orelor 3:20 am). Dupa acestea am fost transportati la UPU Cluj de unde m-i s-a recoltat prima proba de sange la ora 4:10 am si a doua la ora 5:10 am. Dupa aproximativ o luna m-am deplasat la sediul Serviciului de Politie Rutiera Cluj pentru a afla ceva informatii legate de dosarul meu. Cei de acolo mi-au spus ca rezultatele de la sange inca nu au sosit si ca voi fi contactat de un coleg de-al lor de la Cercetari Penale pentru a afla rezultatul alcoolemiei si pedeapsa care m-i se va da, insa nu mi-a mentionat felul in care voi fi contactat sau cand se va intampla acest lucru. Pana astazi 01.08.2010 nu am fost contactat de nimeni. Problema e ca eu locuiesc in judetul Suceava si nu stiu cum vor da ei de mine: ma vor suna, voi primi vreo citatie prin posta sau de la politia de aici? Totusi as dori ca acest lucru sa nu fie aflat de nimeni, cu atat mai putin de familia mea. Cat de discret lucreaza organele abilitate cand vine vorba de aceste cazuri? . Drepul de a conduce autovehicole mi-a fost retras in acea dimineata, dar pentru moment aceasta nu reprezinta o problema foarte mare pentru mine deoarece nu detin masina. Problema cea mai mare o reprezinta pedeapsa pe care ar trebui sa o suport. Din cate stiu sunt sanse mari sa primesc o pedespsa cu suspendare, dar ma poate lamuri cineva cam cat de lunga ar fi acea pedeapsa? Este posibil sa primesc o pedeapsa mai mica de 6 luni cu suspendare sau o amenda penala oricat ar fi ea de consistenta? Cat de mult dureaza pana cand aflu ceva rezultate de la IML si pana cand voi fi trimis in judecata? In cat timp dupa inceperea urmaririi penale sau dupa ispasirea pedepsei voi putea din nou sa fac scoala de soferi si sa sustin examenul pentru permis? Din cate am auzit pot cere ceva recalculare a alcoolemiei, dar oricum aceasta va fi de minim 2 la mie. M-ar ajuta in vreun fel acest lucru la reducerea pedepsei? Sau deasemenea circumstanta atenuanta in care ma aflam m-ar putea ajuta in vreun fel? Circumstanta ar fi urmatoarea: in ziua precedenta noptii accidentului am plecat din Cluj Napoca cu cei doi la o cabana de munte. Acolo se mai aflau doua persoane pe care le cunosteam si inca aproximativ 15 persoane necunoscute noua. Acolo am consumat bauturi alcoolice incepind cu ora 17 pana in jurul orei 23 cand m-am dus sa ma culc. In jurul orei 2:00 am fost trezit de acest prieten al meu care mi-a spus ca intre el si anumite persoane care se aflau in acea cabana s-a iscat un conflict, conflict care a continuat si dupa aceea. Incercad sa iesim din aceasta situatie am decis ca mai bine ar fi sa plecam la 1-2 km mai la vale si sa dormim in masina pana dimineata, masina pe care am decis sa o conduc eu deoarece eu mancasem destul de mult si dormisem 3 ore (ceea ce a facut ca eu sa fiu relativ treaz in comparatie cu proprietarul masinii), dar in prima curba, la aproximativ 300 de metri de cabana, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile, a starii destul de proaste a anvelopelor si a vizibilitatii reduse am derapat in momentul in care am franat si am lovit usor un parapet (neavand mai mult de 50-60 km/h). Mai pe scurt am preferat sa risc si sa plec de la cabana dupa ce consumasem alcool decat sa luam in continuare bataie (aceasta circumstanta sper sa ma ajute cel mai mult). Mai mentionez faptul ca am cooperat in totalitate cu organele de politie (chiar erau niste baieti foarte de treaba). Am auzit pe multi spunand ca ar fi indicat sa apelez la ajutorul unui aparator. Ar avea rost sa mai fac acest lucru in situatia mea, chiar m-ar putea ajuta, sau rezultatul ar fi acelasi? Si daca as face-o cam care ar fi onorariul total al unui avocat pe tot parcursul procesului (daca se va ajunge la unul)? Daca vede vreun avocat din Cluj mesajul meu si ma poate ajuta sa obtin o pedeapsa cat mai apropiata de cea minima il rog sa ma contacteze pe mesaj privat. In rest le multumesc anticipat tuturor care imi pot da raspunsuri la intrebarile mele.