avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters161008

Activitate ContSters161008

Răspuns la discuția Divort dificil
multumesc mult
as dori cateva lamuriri intr o situatie destul de delicata
in urma cu ceva timp, m am casatorit in orasul de domiciliu al sotiei,datorita unor neintelegeri din familia mea,am preferat sa oficiem cununia acolo,urmand ca,dupa o perioada de timp,sa ne mutam in orasul de unde provin,unde detin si locuinta,proprietate personala
ulterior,dupa ce a vazut actul de casatorie,sotia mea si schimbat decizia si intelegerea initiala,invocand tot felul de pretexte,care mai de care mai ciudate,urmarind de fapt ca eu sa ma mut la ea,iar casa mea sa o scot la vanzare
problema nu este cine unde se muta,problema este ca,are un anturaj care o influenteaza negativ,de fiecare data,nepunand casnicia pe primul loc,ne am separat,iar eu intentionez sa divortez,ea nu este deacord absolut deloc,deci calea amiabila nu este posibila in cazul meu,mai ramane instanta,doar ca certificatul de casatorie este la ea si refuza sa mi l dea
in aceste conditii,cum as putea sa procedez ?
pot fi acuzat de parasirea caminului conjugal,(ceea ce intentioneaza doamna)daca s a efectuat casatoria in orasul unde ea sta cu chirie,iar domiciliul meu stabil este in alt oras?
va multumesc
sunt intr o situatie asemanatoare,mie mi s a "imbogatit" procesul verbal de catre politist,dupa ce l am semnat,am fost amendat fara sa stiu,iar apoi am primit o somatie de executare silita data de primarie,(primarul este si el un fost politist,anchetat in trecut pt luare de mita)am cerut pe forum solutii despre ce as putea face in situatia asta,n am primit inca vreun raspuns,dar mi se pare totusi destul de interesant ca nu sunt singurul care suporta un abuz al unui agent de politie nesimtit
multa bafta din partea mea in rezolvare si da ti in judecata agentul,pana la urma isi ia salariul si din banii dvs,deci putem ridica pretentii sa si faca treaba cum trebuie,daca noi ii platim
Răspuns la discuția Caine otravit
credeti ma,chiar sunt periculosi in libertate
in privinta apei infiltrate in fantana,nu e nici o banuiala,l am prins in fapt,cand o scotea cu o pompa submersibila,am sunat la 112 in acelasi moment,a aparut un echipaj de politie,a constatat ca ce spun nu s vorbe n vant,dar vecinul meu n a binevoit sa iasa din casa
in privinta cainelui,da,pot spune ca s doar banuieli,pt ca nimeni nu ucide in vazul lumii
probe nu am,dar cum se explica faptul ca un animal destul de tanar si in forma,care primeste aceasi hrana ca si ceilalti doi caini,moare subit intr o noapte,iar ceilalti doi,rase comune,traiesc
m am gandit si la camerele de supraveghere,desi nu cred ca se va calma
daca la necropsia animalului se dovedeste ca a fost otravit,ce as putea face,constient fiind de faptul ca nu l pot acuza doar pe simplul motiv ca mi a fost otravit cainele,fara alte probe?
da, ambele proprietatile sunt ingradite,in trecut au fost doua loturi de teren cu hotar comun pe lungimea loturilor,ulterior s au parcelat ambele loturi,iar hotarul comun a devenit o cale de acces ,lata de 4m,prin renuntare fiecaruia a 2m de teren pe lungimea fiecarui lot,vecinul fiind situat in amonte,astfel explic si infiltrarea apei uzate din fosa sa in fantana mea
Discuție Caine otravit
buna ziua
as vrea unele pareri si informatii intr o problema cu un vecin care dureaza de cativa ani,probleme la care am primit unele raspunsuri pe acest site
dupa ce a golit fosa septica a locuintei sale pe terenul din preajma casei mele,in cateva randuri,acest individ a facut astfel incat apa reziduala din fosa sa,s a infiltrat in fantana mea,cei de la DSV au venit dupa trei saptamani (fix 20 de zile),bineinteles am golit fantana de mai multe ori in acest timp pt ca apa nu se putea consuma pt ca avea miros specific,cei de la DSV mi au spus ca imi pot lua o proba de apa dar nu mi garanteaza ca vor gasi ceva neigienic
ulterior am fost instiintat printr o scrisoare de la DSV Neamt,ca nu s a constatat nici o problema la fata locului,vecinul meu punandu le la dispozitie inspectorilor,chitantele vidanjarilor si o filmare personala cum isi goleste fosa septica cu un utilaj specializat,acest lucru s a intamplat o singura data in mai multi ani,cu o vidanja legata dupa un tractor vechi,special cu scopul de a filma procedeul,cred.
dupa alte certuri datorita blocarii drumului public,deteriorarii gardului imprejmuitor al locuintei mele si a altor motive mai mult sau mai putin importante,acest individ mi a otravit cainele,o catea caucazian,de 4 ani,legata pe un fir metalic de 15m,langa drumul care separa proprietatile noastre. mentionez ca nu pot dovedi concret asta,dar mai detin doi caini,care nu sunt de rasa,dar care primesc aceasi hrana ca si cel otravit,dar care sunt legati in zone ale curtii mai greu accesibile lui.
banuiesc ca motivul uciderii acestui caine a fost faptul ca era galagios,pentru ca desi era un caine foarte impunator,era foarte ascultator si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema atacand vreun om. trebuie sa adaug ca am crescut aceasta catea de mica,si nu a fost declarata la politie sau in alta parte,l am crescut in scopuri pur personale,nu pt monta sau lupte,asadar avea toate tratamentele facute.locuim intr o zona periferica,iar iarna furturile din locuinte se inmultesc in zona
pe poarta curtii aveam afisat panoul "caine periculos" desi nu era cazul
as mai adauga faptul ca acest om lucreaza in agricultura in germania,sezonier,de cateva ori pe an,iar toate aceste certuri se nasc atunci cand se intoarce in tara
stiu ca am fost destul de lung cu problemele mele,dar deja se aseamana cu hartuirea,si am incercat sa explic aceste probleme cat mai bine
va multumesc pt orice indrumare,informatie sau ce ar trebui sa fac sau cum sa ma comport cu acest vecin
multumesc mult
atat voiam sa stiu, daca e legal ceea ce spunea domnu" politist sau era doar o forma de intimidare, e o vorba,unde i lege nu i tocmeala, voi incheia un contract cu o firma de paza,nu stiam ce lege reglementeza asta
multumesc mult inca odata
Buna ziua,
As vrea sa primesc unele lamuriri in legatura cu obligativitatea societatilor comerciale de a incheia contracte cu firmele de paza
Mai exact,in urma cu trei saptamani,am deschis un aprozar intr un spatiu inchiriat de la o persoana fizica,nestiind ca as fi obligat prin lege sa semnez un contract cu vreo firma de protectie si paza,pentru protectia magazinului,azi am primit vizita unui domn in uniforma de politist, care fara sa se prezinte,mi a cerut datele societatii,nr de telefon si m a intrebat daca am vreun contract semnat cu vreo firma de paza. Nu am un asemenea contract.Domnul in cauza,politist intradevar la sectia de pe raza orasului,(a trebuit sa aflu din alte surse numele si gradul dumnealui) si a notat datele pe care mi le a cerut si mi a spus ca va reveni in termen de 30 de zile si ca daca nu voi avea un asemenea contract, voi fi amendat.
As vrea sa stiu daca exista vreo lege care obliga micii comercianti, ca in cazul meu, sa semneze contracte cu firme de paza.
Va multumesc