Buna ziua,
As vrea sa primesc unele lamuriri in legatura cu obligativitatea societatilor comerciale de a incheia contracte cu firmele de paza
Mai exact,in urma cu trei saptamani,am deschis un aprozar intr un spatiu inchiriat de la o persoana fizica,nestiind ca as fi obligat prin lege sa semnez un contract cu vreo firma de protectie si paza,pentru protectia magazinului,azi am primit vizita unui domn in uniforma de politist, care fara sa se prezinte,mi a cerut datele societatii,nr de telefon si m a intrebat daca am vreun contract semnat cu vreo firma de paza. Nu am un asemenea contract.Domnul in cauza,politist intradevar la sectia de pe raza orasului,(a trebuit sa aflu din alte surse numele si gradul dumnealui) si a notat datele pe care mi le a cerut si mi a spus ca va reveni in termen de 30 de zile si ca daca nu voi avea un asemenea contract, voi fi amendat.
As vrea sa stiu daca exista vreo lege care obliga micii comercianti, ca in cazul meu, sa semneze contracte cu firme de paza.
Va multumesc
ART. 2
(1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate sa asigure paza acestora.
Mai multe in Legea 333/2003, legea pazei.
P.S. Deci, domnule, asigurarea pazei o puteti face si prin paza proprie adica paznici angajati conform codului muncii si cu plan de paza avizat de politie, dar ... credeti-ma este mai ieftin cu firma de badiguarzi.
multumesc mult
atat voiam sa stiu, daca e legal ceea ce spunea domnu" politist sau era doar o forma de intimidare, e o vorba,unde i lege nu i tocmeala, voi incheia un contract cu o firma de paza,nu stiam ce lege reglementeza asta
multumesc mult inca odata
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Paza
valy28
lucrez la ofirma cu 400 de angajati,srl.are firma de paza,acum nu mai vor paznici din cauza crizei nu isi mai pot permite sa plateasca aprox 10000 leifara tva ... (vezi toată discuția)
Paza santier
misu1972
Buna ziua,
sunt beneficiarul unei lucrari de constructii. A trecut politia si mi - a cerut plan de paza si alte detalii pentru paza obiectivului. Sunt obligat ... (vezi toată discuția)