avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Paza santier
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Paza santier

Buna ziua,
sunt beneficiarul unei lucrari de constructii. A trecut politia si mi - a cerut plan de paza si alte detalii pentru paza obiectivului. Sunt obligat conform legii sa am organizata paza in conditiile in care eu nu doresc acest lucru ? Va rog si o baza legala. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 23:39, 8 Octombrie 2016
trebuia sa-i intrebati pe ei baza legala in care va pretind asa ceva...baza legala se refera la multe alte lucruri si probabil politia o foloseste si pentru organizarile de santier ca sa nu va plangeti apoi ca vi s-a furat ! LEGE nr.333 din 8 iulie 2003 - privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor
HG nr. 28 din 9 ianuarie 2008 privind aprobarea continutului-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrări de interventii.
La pct.5.1.2 se mentioneaza printre altele cheltuieli ... paza santierului ....
Asa este , conform legii aveti obligatia pazei bunurilor daca nu sunteti persoana fizica

ART. 2 din LEGE nr. 333 din 8 iulie 2003 (*actualizată*)
privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor

(1) Ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare sistem supraveghere video Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna ziua. Sunt administratorului unui magazin-bar(PFA) in mediul rural. In prezent unitatea este doata cu sistem de alarma de o firma specializata. In viitor ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)
Firma protectie si paza mihadana mihadana buna ziua, am constituita o SC as vrea sa avizez si codul CAEN pentru paza si protectie , dar nu este trecut in actul constitutiv al firmei . Se mai poate acum ... (vezi toată discuția)