avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dificil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dificil

as dori cateva lamuriri intr o situatie destul de delicata
in urma cu ceva timp, m am casatorit in orasul de domiciliu al sotiei,datorita unor neintelegeri din familia mea,am preferat sa oficiem cununia acolo,urmand ca,dupa o perioada de timp,sa ne mutam in orasul de unde provin,unde detin si locuinta,proprietate personala
ulterior,dupa ce a vazut actul de casatorie,sotia mea si schimbat decizia si intelegerea initiala,invocand tot felul de pretexte,care mai de care mai ciudate,urmarind de fapt ca eu sa ma mut la ea,iar casa mea sa o scot la vanzare
problema nu este cine unde se muta,problema este ca,are un anturaj care o influenteaza negativ,de fiecare data,nepunand casnicia pe primul loc,ne am separat,iar eu intentionez sa divortez,ea nu este deacord absolut deloc,deci calea amiabila nu este posibila in cazul meu,mai ramane instanta,doar ca certificatul de casatorie este la ea si refuza sa mi l dea
in aceste conditii,cum as putea sa procedez ?
pot fi acuzat de parasirea caminului conjugal,(ceea ce intentioneaza doamna)daca s a efectuat casatoria in orasul unde ea sta cu chirie,iar domiciliul meu stabil este in alt oras?
va multumesc
Mergeti la oficiul starii civile unde a fost incheiata casatoria si solicitati un duplicat al certificatului de casatorie.
Din punctul de vedere al unui avocat este un caz relativ simplu (ca sa nu spun banal) ,ganditi-va daca aveati copii,partajati averi etc.sCOATETI UN DUPLICAT,INTRODUCETI ACTIUNEA LA judecatoria de unde ati avut domiciliul comun,pregatiti 2 martori care sa sustina povestea dvs privind motivele ce duc la desfacerea casatoriei ,faptul ca aceasta nu mai poate continua si gata.Faptul ca dna nu doreste nu conteaza,nu mai suntem in anii 80 cand intradevar divortul era o masura exceptionala,acum este o procedura avand dificultatea punerii unei plombe la un stomatolog.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
multumesc mult
nu conteaza unde v-ati casatorit , ci unde ati avut ultimul domiciliu comun, daca mai locuieste unul din soti acolo . daca nu competenta este judectoria de la domiciliul paratului. sdupa scoateti duplicat dupa certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu eleniakk eleniakk Fratele meu, casatorit de patru ani, fara copii, in urma neintelegerilor cu sotia doreste sa se mute si ulterior, daca nu vor rezolva problema , chiar sa ... (vezi toată discuția)
Divort fara acte eu_lexia eu_lexia Buna ziua. As dori sa stiu cum pot sa divortez daca nu detin nici un act nici macar o copie dupa acte. Sunt casatorita de un an si 8 luni insa am parasit ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii omama omama daca o femeie este scoasa afara din caminul conjugal apoi acuzata de parasire de domiciliu e posibil sa piarda copii? ....desi sa facut o declaratie la politie (vezi toată discuția)