avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Florea

Activitate Cristina Florea

Am castigat in instanta dreptul de a-mi fi atribuit un teren in vederea construirii unei locuinte in baza Legii nr.15/2003. Primaria sustine ca nu are terenuri disponibile. Ce as putea face? Astept din 2006.
Discuție Uzucapiune
Parintii mei detin o proprietate cu acte legale. In jurul proprietatii, detin fara acte, desi ingrijesc locul din anii 60, o anumita suprafata de teren. Dorim sa imprejmuim si intrebarea este daca o actiune in uzucapiune si constatarea posesiei ne poate ajuta sa delimitam proprietatea.
Stie cineva daca este aprobata legea pentru romanii care vor sa se intoarca in tara sau a ramas in faza de proiect?

Am citit undeva ca cei care revin in Romania primesc 500 euro/luna timp de un an.

Astept raspuns...
Buna ziua,

Am castigat in instanta dreptul de a-mi fi acordat un teren in baza Legii nr.15/ 2003, pentru construirea unei locuinte. Am castigat doar dreptul. De cate ori adresez primariei sau consiliului local cand se va da acest teren, mi se comunica faptul ca primaria nu detine terenuri pentru moment si nu au fost identificate altele... Ce ma sfatuiti sa fac? Au trecut deja 8 ani.
Imi cer scuze......nu vreau sa deranjez pe nimeni.....nu e un mod agresiv de a sustine ceva...e o discutie.....inca o data, scuze!
SENTINTA NU A AVUT NEVOIE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE, COMISIA A REEXAMINAT DOSARUL SI A PROPUS CA HCL-UL ATACAT, DIN 2005 SA FIE MODIFICAT CORESPUNZATOR IN PRIMA SEDINTA A CONSILIULUI LOCAL. SA VEDEM CE O MAI FI....
Pentru Freelis: Nu ma intereseaza cheltuielile de judecata, ma intereseaza OBLIGATIA DE A FACE (reexaminare dosar). Judecatorul de serviciu mi-a spus ca nu se investeste o sentinta care nu este de natura pecuniara. Sentinta e legalizata si are stampila definitiva si irevocabila. Multumesc de sfaturi....termenul e pe 3 decembrie. Eu m-am specializat pe drept comercial-dreptul societatilor comerciale....acum tot citesc si incerc sa gasesc unde in lege se specifica faptul ca aceste sentinte, strict pe obligatia de a face, fara a solicita vreo obligatie pecuniara din partea celui care a pierdut.....nu se investesc cu formula executorie....
Contabila noastra a demisionat la 01.10.2009. Zilele trecute ne-a anuntat ca trebuie sa faca o declaratie rectificativa la luna august 2004....Ce masuri putem lua daca doamna respectiva a "descoperit" ca trebuie sa faca rectificativa in noiembrie 2009, dupa ce si-a scris demisia?
Multumesc....in cazul de fata se aplica procedura civila? Deci e necesara investirea cu formula executorie? Judecatorul de serviciu zicea ca nu e cazul....
Buna ziua....am o sentinta definitiva si irevocabila in contradictoriu cu Primaria si Consiliul local, data in baza Legii nr.554/2004 (solicitare reexaminare dosar de atribuire a unui teren in baza Legii nr.15/2003 si anulare HCL). Am recurs la executarea silita deoarece paratii au tacut aproape 3 ani de zile. Jurista de la Primarie a depus contestatie la executarea pe motiv ca sentinta nu este investita cu formula executorie. Sentinta instantei de fond are doar mentiunea ca a ramas definitiva si irevocabila prin respingerea recursului. In conformitate cu art.22 din Legea 554/2004....inteleg ca sentinta reprezinta titlu executoriu. De ce doamna jurista considera ca se aplica procedura civila? Astept sa ma luminati....multumesc.