avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate oanacimb

Activitate oanacimb

Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care imi dau demisia si nu pot respecta preavizul din CIM?
Buna ziua,
Incerc sa identific care ar fi cea mai buna solutie pentru a iesi din urmatoarea situatie.
La trei luni dupa casatorie am cumparat un apartament, fiind coproprietari ambii soti. Suma pentru achitarea acestui apartament am obtinut-o printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca, ipoteca fiind pusa pe un alt imobil, proprietatea mea de dinainte de casatorie. Sotul este co-imprumutat in acest contract de credit.
Dupa 8 ani de casnicie, timp in care au fost numeroase probleme cu achitarea ratelor din cauza neseriozitatii sotului, am divortat.
Eu si fiul minor, locuim in apartamentul avut de dinainte de casatorie, cel ipotecat, iar sotul locuieste in apartamentul dobandit in timpul casatoriei. Dupa divort si inainte de pronuntarea divortului cca 1 an, in care am fost separati, de achitarea ratelor pentru credit m-am ocupat exclusiv eu (daca nu achit ratele, risc sa fim executati de catre banca si sa pierd apartamentul in care locuiesc).
Cum pot iesi din aceasta situatie, cu pagube cat mai mici posibile?
Fostul sot este neserios si necooperant, complacandu-se in aceasta situatie. Nu stiu daca este angajat cu forme legale. Oricum, nici cheltuielile de judecata sau pensia de intretinere pentru minor, hotarate de instanta nu le plateste.
Va multumesc

Buna ziua,
Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la data de 17.08.2010. Din cauza situatiei financiare dificile, firma unde am CIM si-a restrans (dar nu incetat) activitatea, iar angajatorul mi-a comunicat verbal ca postul meu s-a desfiintat. Mi-a facut recomandarea sa imi caut alt loc de munca sau sa imi depun actele pentru somaj.
In acest caz, angajatorul nu mai are obligatia de a ma reprimi pt o perioada de min 6 luni pe un post similar?
Si daca nu, atunci am dreptul la somaj? Sunt in CCC de 22 de luni si am o vechime totala in munca de aprox. 8 ani.
Va multumesc