avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters161126

Activitate ContSters161126

Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
Deznodamantul povestii:
In ianuarie 2012 urma sa se pronunte verdictul final.... Cu 10 zile inainte am fost invitat la ,,conciliere amiabila''' , in, timp ce m-au dat in judecata pentru anularea partiala a contractului individual de munca , doar pentru functia de director. Mesajul: ,,avem timp si bani pentru alte ,,facaturi'' legale.''...Am renuntat.......... dar numai dupa ce ,,ne-am inteles'' amiabil sa plece pila lor. Si asta s-a intamplat...eu....am ramas cu un gust amar si cu banii pierduti.:( Intre timp mi-am gasit un nou loc de munca.Stupid ati putea spune... cand am scapat de ce era mai greu am plecat?!....Sunt multumit ca la noul loc de munca au inteles exact situatia. La fostul loc de munca...(ghici?) , colaborez...pe bani....=D>
O viata buna si linistita va doresc tuturor!
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
multumesc pentru raspunsul profesionist!
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
Sincer am mers numai pe linie ierarhica locala....Nu stiu cum anume l-ar afecta o sesizare in acest sens.... Poate credeti sau nu, dar rau in sens juridic nu-s in stare sa-i fac... Desi merita, nu merit eu sa ma incarc sufleteste....poate de aceea imi duc crucea pe la dvs pe forum.... pentru llinistea mea, nu pentru rezolvare....
Răspuns la discuția Ore libere platite?
Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
ondino a scris:


Cand se va epuiza perioada max. de 1 an de interimat,se vor face diligente pt. scoaterea postului la concurs iar singurul candidat inscris si desigur admis va fi personajul in cauza... care va deveni director cu acte in regula,tare imi suna cunoscuta povestea dvs.Este cazul tipic al celui sustinut fie de un personaj politic local,fie de un afacerist cu interese in zona ,pt. care se indeparteaza de obicei un bun profesionist din institutie spre a-i face loc.
Fiti tare si mai ales nu va descurajati si mergeti mai departe!


Aveti perfecta dreptate... la deznodamantul asta e...ff probabil sa se ajunga...dar tot abuziv...
Eu imi doresc castigarea in instanta nu pentru postul in sine, cat pentru reparatia morala si a imaginii terfelite in mod nedemn.... am cativa ani buni in fata de cariera ...si-mi doresc sa nu plec cu , ,pietre de gat,, pentru ca nu sunt agreat politic(ati sesizat corect nuanta conflictului).
Am fost incantat sa citesc in profilul dv-stra ca sunteti in tema in domeniul bugetar mai exact sanatate.
Suntem unitate sanitara care presteaza activitati adiacente actului medical.Profilul de baza este de prestari servicii medicale tehnice.
In conditiile de angajare si promovare pe un post de director, persoana vizata trebuie sa indeplineasca cateva conditii de baza...printre care min. 5 ani de activitate in profilul facultatii absolvite. Acest ,, domn'' are o facultate de drept terminata la,, venerabila'' varsta de 54 de ani si nu a lucrat niciodarta in domeniu juridic ....fiind doar administrator unic la o firma privata.....(!!!!) exact cu acelasi profil de activitate cu cel pe care il are unitatea noastra....in continuare in situaqtiile ANAF apare tot adminidstrator unic....apare incompatibilitate ,conflict de interese...etc....
Intrebarea mea....puteti spune obsesiva(dar a devenit in aceste 8 luni .....) este cum poate fi posibil la o unitate de stat sa se incalce flagrant legea si totusi nimeni sa nu ia atitudine...sunt sesizari scrise facute la nivelul DSP-ului local...dar este numit exact de ei....


in fine... o vanatoare de vrajitoare...eu vreau sa castig doar pe cale legala..
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
accente a scris:

Fara rautate,cautati alt loc de munca!Daca ati cititi codul muncii veti intelege ca este timp si stress inutil..Succes!!


Daca mi-ati aduce argumente punctual....probabil ca mi-as reconsidera pozitia.....desi nu mai am ce pierde, doar un job la stat....
Răspuns la discuția concediere legala
Din cate stiu nu este prevazuta nicio procedura pe noul cod. Este suficienta o instiintare de incetare a CIM fara motivatie. Aveti dreptul legal ca pe perioada de proba sa renuntati la salariat oricand.
Dar mai bine asteptati un raspuns concret de la un specialist RU.
Răspuns la discuția Ore libere platite?
freeelis a scris:

Chiar daca sunteti in litigiu de munca cu acesta , angajatorul poate sa decida concedierea dvs .. nu exista nicio interdictie in acest sens.


da, corect, dar doar din motive bineintemeiate si cu respectarea prevederilor legale!
Da intre timp m-a mai trimis la 2 cursuri....sunt curios cum v-a motiva la un audit, cursarea unui singur salariat pe domenii care nu au legatura cu pregatirea lui...sunt inginer si m-a trimis chiar la un curs de resurse umane.... nu ma plang...., doar orice curs conteaza in cariera. Crezand ca imi face un rau... defapt mi-a facut un bine!
Cu respect!
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
Multumesc tare mult pentru raspuns...este exact raspunsul pe care il asteptam...si-l doream....Numirea directorului este cel putin ciudata... vine din sistemul privat in care lucreaza de cativa ani, mai mult cand a fost numit avea firma pe acelasi cod caen cu cel al unitatii la care a venit interimar....si timp de 4 luni s-au suprapus activitatile fiind in comnflict de interese...mai mult nu indeplineste nici conditiile de ocupare aunei functii de conducere : aterminat o facultate cu profil de drept pe care n-a practicat-o niciodata... nu are vechime pe un post specific pregatirii superioare....sa mai spun???? si cu toate acestea este mentinut pe acest posrt...pana voi renunta eu....nici macar alternativa viabila n-au ales.......a fost o razbunare pe fata...si atat...Ma bucur ca daca procesul se continua... el nu mai are sanse sa fie ...renumit...a cincea oara....:O
Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Ore ...nemotivate?!
Poate erati curiosi( in speciali cei afectati de sitiuatii asemanatoare )sa stiti cum decurg lucrurile in justitie?
Intre timp am angajat un nou avocat! Procesul s-a amanat de 2 ori iar din luna august a trecut pe Contencios administrativ. La sfarsitul lunii este prima infatisare pe CA. La dosar nu s-au adus probe de niciun fel...Avocatul nu poate sa se pronunte cat va mai dura procesul ..In decembrie se face anul....Inca am rabdare....desi actualul director m-a sicanat timp de 10 luni, nu are sanse sa ,, scape de mine''' si este disperat.Imi schimba lunar sectorul de activitate doar doar ,,ma prinde pe picior gresit''. Uita ca 20 de ani am fost pe post de executie . Este de 10 luni interimar...de 4 ori i-au tot prelungit madatul... dar postul nu a fost scos la concurs... ce spune asta????
Dl./d-na freeelis imi puteti da cateva variante de raspuns??Se asteapta rezultatul procesului? Pe ce perioada,, legala'' mai poate sa i se prelungeasca mandatul actualului director interimar?Multumesc!